10 hrvaških mest za popolno fotografijo

10. avgust 2023

10 hrvaških mest za popolno fotografijo

10. avgust 2023
Foto: Instagram @timotej

Hrvaška obala je odlična destinacija za sanjske poletne fotografije. Čeprav je skoraj vsak del obale ali kotiček obmorskega mesta idilično ozadje za fotografijo, vam bo spodnji seznam pri ustvarjanju popolne fotografije gotovo v pomoč.

Kamniti bazen v Dubrovniku

Dubrovnik ponuja osupljive poglede na jadransko morje, čudovito obzidje in staro mestno jedro, Instagram pa je s svojimi lepotami prevzel stari kamniti bazen, ki je del hotela Excelsior. Nahaja se v bivši kraljevski vili, zgrajeni leta 1913, napolnjen je z morsko vodo, njegove stene pa se naslanjajo na skale iz morja. Ponuja čudovit razgled na staro mesto, kombinacija prestiža in narave pa osupne vsakega obiskovalca.

Foto: Instagram @timotej

Kotli v Istri

Vasica Kotli je ena izmed najbolj priljubljenih izletniških točk v osrčju Istre, čeprav ima le petnajst hiš. Po tolmunih, ki so nastali zaradi reke Mirne, ki je v apnencu naredila kotanje, je cela vas dobila ime. Kotli so tako odlična kulisa za fotografijo, še posebej če jo posnamete iz zraka.

Foto: Instagram @doyoudreamof_

Pozdrav soncu v Zadru

Zadar, mesto v središču Dalmacije, je kombinacija miru in dinamičnega sodobnega središča. Staro mestno jedro, zvoki morja, ki se slišijo skozi znamenite morske orgle in mestna riva, ki velja za kraj najlepših sončnih zahodov, vsako leto navdušujejo številne obiskovalce. Turistična znamenitost, ki ponuja lokacijo za odlične fotografije, pa je umetniška iznajdba Pozdrav soncu, ki jo je ustvaril lokalni arhitekt Nikola Bašić.

Foto: Instagram @nas.zadar

Dekle z galebom v Opatiji

Opatija je priljubljena poletna destinacija z bogato tradicijo in zgodovino. S svojim šarmom, lepotami in čudovitimi lokacijami navdušuje vse obiskovalce, okrašena klop, ki odpira pogled na skulpturo dekleta z galebom, ki predstavlja simbol Opatije, pa je idealen detajl za popolno fotografijo.

Foto: Instagram @justwannatravelxoxo

Atelier Charm v Rovinju

Rovinj je slikovito obalno mestece v Istri in prav vsak njegov vogal obljublja čudovito fotografsko ozadje. Če obiščete to pravljično mesto, pa obstaja velika možnost, da boste naleteli na ulico Vladimira Švalba, ki skriva kotiček, priljubljen na Instagramu. Gre za Atelje Charm, ki je okrašen s cvetjem, okrasnimi blazinami, ljubkim pohištvom in svilenimi oblekami, nahaja pa se tik ob morju.

Foto: Tara Kuster

Skala v Breli

Brela, biser Makarske riviere, je znana po svojih dolgih plažah in kristalni vodi. Znamenito mesto, ki je že nekaj let eden najbolj obiskanih krajev za fotografiranje, pa je Brelski kamen sredi morja. Nahaja se na plaži Punta Rata, povezujejo pa ga s sredozemskim tjulnjem, enim izmed najbolj ogroženih evropskih morskih sesalcev, katerega naravni habitat je bilo območje okoli kamna.

Foto: Tara Kuster

Stopnice na Malem Lošinju

Mali Lošinj je očarljiv jadranski otok, ki turiste navdušuje s kristalno vodo, sprehajalnimi stezami med borovci in barviti mesteci. Stopnice na Malem Lošinju, ki se nahajajo v zalivu Čikat, pa so postale eno najbolj zaželenih mest za fotografiranje na otoku. Pripadajo čudoviti vili Karolini iz 20. stoletja, vodijo pa neposredno do morja.

Foto: Instagram @croatia_ig

Drevored v Oprtlju

Majhno, a čarobno mestece Oprtalj, ki se nahaja v hrvaški Istri, predstavlja idilično ozadje za fotografijo, s svojo podobo pa spominja na Toskano. Njegov znameniti drevored, v kombinaciji s čudovito naravo, in staro barvito mestece na hribu bosta omogočila popolne fotografije.

Foto: Tara Kuster

Nebeški sprehod v Biokovu

Naravni park Biokovo se lahko že dve leti pohvali z edinstveno atrakcijo – razglediščem, imenovanim Nebeška promenada, ki je kmalu postala mesto za najlepše fotografije na Instagramu. Sprehajališče v obliki podkve, zgrajeno na planini Biokovo, je postalo nepogrešljiva lokacija za vse obiskovalce Makarske riviere.

Instagram @antenazadar

Gugalnica na Murterju

Otok Murter, ki ga lahko razumemo kot vhod v znameniti Nacionalni park Kornati, na arheološki plaži Colentum skriva gugalnico, ki je osvojila tako domačine kot tudi turiste. Gugalnica je postavljena tako, da lahko uživate v čudovitih sončnih zahodih, hkrati pa občudujete arheološko plažo in obzidje starodavnega arheološkega Colentuma.

Foto: Instagram @murter__kornati_official

Avtor
Piše

Tara Kuster

Style. Več novic