6 naravnih mask za sijoče lase

16. avgust 2023

6 naravnih mask za sijoče lase

16. avgust 2023

Ni nujno, da morate za sijoče in močne lase zapraviti veliko denarja. Za vas smo poiskali 7 naravnih mask, za katere imate sestavine zagotovo že doma.

Tako kot imamo lahko suho kožo, imamo lahko tudi suhe lase. Poleg tega so lasje bolj izpostavljeni škodljivim vplivom, pa naj gre za barvanje, oblikovanje z uporabo toplote ali napačen način umivanja. Če ste poleg tega še aktivni in denimo plavate v bazenih, polnih klorirane vode, je situacija s suhostjo še slabša.

To je še posebej očitno v teh toplejših mesecih, ko so lasje izpostavljeni morski vodi in soncu. Čeprav se zdi, da so frizerski tretmaji edina rešitev, ni čisto tako. Pomagajo vam lahko že domače maske za lase, ki jih lahko naredite iz sestavin, ki jih že imate v kuhinji.

Foto: Instagram @ghdhair

Da vam ne bo treba iskati receptov za maske za lase na internetu, smo sestavili seznam 7 najboljših tretmajev za nego suhih las. Vaše lase bodo nahranili in navlažili, da ne bodo suhi in ostri. Vse te maske za lase je enostavno narediti doma in so narejene iz sestavin, ki jih verjetno že imate.

Kokosovo olje in med

Kokosovo olje vlaži in mehča lase, hkrati pa preprečuje lomljenje las zaradi visoke vsebnosti maščobnih kislin. Prodre veliko globlje v lase kot običajen balzam, zato so lasje potem mehki in sijoči. Med pa je naravni vlažilec, kar pomeni, da lasem povrne prepotrebno vlago. Poleg tega je med mehčalo, ki zgladi lase in hkrati navlaži lasišče. Zato so maske za lase s temi sestavinami idealne.

Priprava: Zmešajte enake količine kokosovega olja in medu. Količino prilagodite dolžini, gostoti in strukturi las. Nanesite po celotni dolžini las, razen če imate mastno lasišče, nanesite samo od ušes do konic las. Pustite delovati 20 minut in si nato umijte lase kot običajno.

Foto: Instagram @colorbymarina

Banana, jogurt in med

Ta maska ​​se dejansko dobro obnese kot obloga za suhe lase. Banane so polne vitaminov, kalija in ogljikovih hidratov, ki skupaj zadržujejo vlago v vaših laseh. Jogurt je poln mlečne kisline, ki lasem vrača sijaj in popravlja poškodbe, med pa še dodatno navlaži lase.

Priprava: Eno zmečkano banano zmešajte z dvema žlicama jogurta in eno žlico medu. Vse zmešajte in nanesite na mokre lase. Nadenite si kapo za tuširanje in imejte na laseh približno pol ure. Umijte s šamponom in nanesite balzam.

Foto: Instagram @hairfood

Jabolčni kis

Jabolčni kis je ključen za odstranjevanje ostankov izdelkov, ki vam obtežijo lase. Če ga zmešate še z arganovim oljem, pa vam bo še dodatno zmehčal lase.

Priprava: Dve do štiri žlice jabolčnega kisa zmešajte z malo manj kot dvema decilitroma mlačne vode. Razmerje jabolčnega kisa in vode naj bo 1:3. Po umivanju las s šamponom in balzamom to mešanico vmasirajte v lasišče. Za najboljši učinek pustite delovati nekaj minut in sperite s toplo vodo. Vaši lasje bodo sijoči in zdravi.

Foto: Instagram @laurenxwatsonnn

Aloe vera, med in kokosovo olje

Aloe vera je znana kot čudovita sestavina za nego kože in las. Tukaj je združena še z dvema sestavinama, katerih blagodejne lastnosti smo že našteli v besedilu – medom in kokosovim oljem.

Priprava: Zmešajte dve žlički gela aloe vere z žličko medu in tremi žličkami kokosovega olja. Vmasirajte v lase in pustite delovati pol ure ter sperite s šamponom. Ta maska ​​deluje kot globinski balzam in bo suhim lasem povrnila sijaj in jih navlažila.

Olivno in kokosovo olje

Kombinacija olj se morda zdi nekoliko pretežka, a dejstvo je, da bo ta vaše lase globinsko negovala. To masko priporočamo osebam z gostejšimi, močnejšimi in kodrastimi lasmi.

Priprava: Zmešajte enake količine olivnega olja in kokosovega olja. Za nekaj sekund segrevajte v mikrovalovni pečici. Toplota olj bo odprla lasne mešičke in omogočila, da prodreta globlje. Na laseh pustite delovati 10 minut (najbolje je, da pokrijete s kapo za tuširanje) in nato sperite s toplo vodo.

Foto: Instagram @hairfood

Maska z avokadom

Razcepljenih konic sicer ne more rešiti nič drugega kot striženje, a ta maska jih bo prekrila, da bodo vsaj videti zdrave in negovane do vašega naslednjega obiska salona. Eno izmed živil, ki je odlično za suhe konice, je avokado, ki vsebuje minerale, ki bodo zaprli povrhnjico, vsebuje pa tudi beljakovine in vitamine, ki nahranijo in mehčajo lase. Plast oljčnega olja pa bo lasem dala dodaten sijaj in jih zgladila.

Priprava: V skledi zmešajte polovico avokada in pol skodelice olivnega olja. Nanesite na razpokane in suhe konice, pustite 20 minut in sperite s toplo vodo.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic