Kdo ne obožuje testenin? Okusne in hitro pripravljene jedi, ki jo je, s pomočjo najrazličnejših omak, mogoče prilagoditi vsakemu okusu. Družbena omrežja pa so letošnje poletje preplavili posnetki testenin, začinjenih z nežno kremo na osnovi limoninega soka in lupinice. Okus je svež in aromatičen, kombinacija pa je popolna za vroče poletne dni.
Kremne teksture brez smetane sicer ni enostavno doseči, a skrivnost je v kuhanju testenin z limoninim sokom. Testenine kratek čas blanširamo in nato skuhamo direktno v ponvi z limono. Priporočamo, da uporabite organsko limono, saj za pripravo jedi potrebujemo tudi limonino lupinico.
Recept je hitro pripravljen in popoln za vsakodnevne obroke, zaradi svoje prefinjenosti pa je odličen tudi za posebno, elegantno večerjo. Njegovo različico naj bi oboževala celo Sophia Loren.
Sestavine:
- 350 g špagetov,
- 1 velika limona,
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja,
- 40 g masla,
- 1 strok česna,
- 1 žlica sveže sesekljanega peteršilja,
- 1 skodelica naribanega parmezana,
- pol žlice grobe soli.
Osnovnemu receptu lahko dodamo ribe, kozice, zelenjavo ali začimbe.
Postopek:
- Limono operemo in nastrgamo lupinico, nato pa iz nje stisnemo sok in ga postavimo na stran. Maslo, olje in nastrgano limonino lupinico damo v veliko ponev. Maslo raztopimo, ga prepražimoin dobro premešamo z leseno žlico ter dodamo limonin sok.
- Na koncu dodamo strok česna in na majhnem ognju dušimo približno 5 minut.
- Medtem skuhamo špagete s pol žlice grobe soli. Na polovici kuhanja špagete odcedimo in jih damo v ponev z limonino omako. Špageti morajo biti tako rekoč še surovi, dokončno pa se morajo skuhati v ponvi z omako.
- Postrezite jih vroče, posipane s peteršiljem in parmezanom, in uživajte.