Zarin boj proti starizmu: za novo kampanjo izbrali 67-letno igralko

18. avgust 2023

Zarin boj proti starizmu: za novo kampanjo izbrali 67-letno igralko

18. avgust 2023

Zara je kot obraz nove kampanje, imenovane Thirteen Pieces, izbrala špansko igralko Ángelo Molina.

67-letna Ángela Molina je ambasadorka nove Zarine kolekcije Thirteen Pieces, ki jo sestavljajo brezčasna in minimalistična oblačila v nevtralnih tonih, ki izžarevajo eleganco in prefinjenost.

Zara se je za to kampanjo odločila za črno-bele fotografije, na njih pa vidimo Ángelo, kako pozira v povsem naravnem videzu, z razpiščenimi in sivimi lasmi. Igralka, ki velja za eno najbolj cenjenih španskih igralk, je tudi ena najelegantnejših žensk v Španiji, pa tudi za simbol naravnega staranja, sporočajo iz Zare.

Že večkrat je namreč javno izjavila, da je estetska kirurgija ne zanima, češ, da to sploh ni lepota.

Foto: Zara

Znamka ponovno opozarja na raznolikost

Izbira Ángele Molina kot obraz Zare je še ena zaveza modnega velikana, da pokaže raznolikost v vseh oblikah. S tem, ko so v ospredje postavili 67-letno igralko, so ponovno pokazali svoje nasprotovanje ageismu, oziroma starizmu (tudi staromrzništvo) – diskriminaciji ljudi na podlagi starosti.

Proti starizmu je odločno nastopilo celo špansko ministrstvo za zdravje, ki je začelo s kampanjo ozaveščanja o starejši populaciji.

“Starizem je del našega razumevanja samega staranja in naših medgeneracijskih odnosov. Ohranja stereotipne predstave o starejših in omejuje naše razumevanje raznolikosti, ki obstaja v starosti,” je ob tem sporočil tiskovni predstavnik ministrstva.

Foto: Zara
Foto: Zara

Kampanja s 67-letno Ángelo je odlično sprejeta

Odzivi na Zarino kampanjo so večinoma pozitivni, ki pozdravljajo njihovo odločitev za izbiro “brezčasnih modelov, ki se ne prilagajajo družbenim standardom o tem, kakšne bi morale biti ženske nad določeno starostjo”. Nekateri so Zarino potezo označili za “briljantno”.

Kolekcija Thirteen Pieces je trenutno že na voljo na nekaterih trgih, na slovenskem pa (še) ne.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic