5 stvari, ki jih notranji oblikovalci nikoli ne bi imeli v svojem domu

17. september 2023

5 stvari, ki jih notranji oblikovalci nikoli ne bi imeli v svojem domu

17. september 2023
Foto: Unsplash

Opremiti dom je kar precejšen zalogaj in izziv za večino od nas. Težko je izbrati notranjo opremo, ki bo spremenila hišo ali stanovanje v dom.

Če ne veste točno, kaj želite in kje začeti, je vedno lažje preveriti, čemu se morate izogniti. Že večkrat smo poudarili, da je poleg vizualno lepe notranjosti enako pomembna tudi njena funkcionalnost. Glede na to, da se večina pustolovščine opremljanja stanovanja loti sama, vam bodo prav prišli naslednji nasveti profesionalke. Slavna notranja oblikovalka Brigette Romanek je za Insider razkrila nekaj stvari, ki jih nikoli ne bi imela v svojem domu.

Kratke zavese

Če boste izbrali zavese, pazite na dolžino. Oblikovalka pojasnjuje, da lahko kratke zavese v prostoru ustvarijo vtis sterilnosti. Kot boljšo možnost predlaga zavese, ki segajo povsem do tal. Zavese naj bodo vedno simetrične, se pravi na vsaki strani okna, da zakrijejo celotno površino oken, za elegantnejši videz pa izberite stropne karnise.

Foto: Unsplash

Ostra svetloba

Nihče ne mara občutka in počutja bivanja v izložbah, kjer se uporabljajo močne led bele luči. Oblikovalka pravi, da se moramo izogibati močni in ostri svetlobi, saj ta vpliva na vzdušje v prostoru. Pravi, da doma rada uporablja mehko, zadimljeno osvetlitev, ki spominja na svetlobo sveč. Včasih se zaradi barve poigra tudi z neonsko osvetlitvijo. Če potrebujete različno jakost svetlobe v različnem delu dneva, so na voljo tudi svetila in stikala z možnostjo nastavitve jakosti.

Foto: Unsplash

Kosmati tepihi

Ne le, da se v njih nabira prah in jih je težko vzdrževati, ampak ustvarijo tudi veliko bolj ceneni videz. Po besedah ​​oblikovalke je to trend, na katerega bi morali pozabiti in se raje odločiti za svilene, volnene preproge in preproge iz ratana. Še en trik, ki bo vaš dom prelevil v elegantno zatočišče pa je velikost preprog. Večje kot so, večji in bolj sodoben bo deloval prostor. Preproge naj segajo pod sedežno ali pod posteljo in ne do roba pohištva.

Foto: Unsplash

Tkanine iz satena

Oblikovalka preprosto pravi, da je saten nasprotje elegance. “Svila in žamet sta bolj elegantna alternativa, ki zagotavljata razkošen občutek in videz,” pravi. Žakard, egipčanski bombaž ali tapetniška tkanina so prav tako odlična izbira, pri čemer ne pozabite na skladje tako barv kot stila in vzorcev.

Foto: Unsplash

Hladilnik v beli barvi

Pravilna izbira ustreznih gospodinjskih aparatov lahko naredi kuhinjo kot iz kataloga, ne tako posrečena izbira aparatov, predvsem bela barva, pa lahko ustvari zastarel videz. “Spominja me na babičino hišo, čeprav imam rada svojo babico in cenim njeno hišo, me ne navdihuje,” je povedala. V kolikor nimate želje po velikih dvojnih hladilnikih, izberite raje vgradni hladilnik.

Foto: Unsplash

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic