Teden restavracij bo to jesen potekal od 13. do 22. oktobra, z rezervacijo pa boste morali pohiteti, saj je veliko terminov že zapolnjenih, nekaterih restavracij tudi v celoti.
Cene menijev ostajajo enako kot spomladi, za meni, ki je ocenjen s štirimi in tremi srčki boste morali odšteti 28 evrov, za restavracije z dvema srčkoma 25 evrov, 23 evrov pa je cena menijev restavracij, ki imajo po en srček ali nasmeh.
Prvič se bodo Tednu restavracij, ki poteka dvakrat letno, pridružili Gostilnica Barba iz Novega mesta, ki ponuja domačo hrano, restavracija hotela Sunrose 7 iz Bohinjske Bistrice, Zlata ladjica, ki se nahaja v središču prestolnice, Restavracija Šobec v Lesceh, kjer lahko okušate tipično gorenjske jedi, narejene iz lokalnih sestavin, ki prihajajo iz okoliških kmetij ter tajska restavracija Arroi, ki navdušuje na Bledu.
Da postaja Slovenija kulinarična destinacija priča dejstvo, da v Tednu restavracij to jesen sodeluje kar 82 restavracij, od tega jih je pet ocenjenih z največjim številom srčkov. Projekt Teden restavracij je namenjen promoviranju vrhunske slovenske kulinarične ponudbe, ki ni nujno, da je vedno draga in elitistična.
Restavracije se predstavijo s po tremi hodi vsem, ki radi dobro jedo in preizkusijo nove sestavine ali kombinacije okusov.