Bo petek 13. vplival tudi na vas?

13. oktober 2023

Bo petek 13. vplival tudi na vas?

13. oktober 2023
Foto: Canva

Že drugi mesec zapored in tretji v letu pride 13. dan v mesecu na petek. In petek 13. naj bi po prepričanju mnogih, tako kot črna mačka, v življenja priklical nesrečo.

Brez panike zaradi vsega negativnega hrupa, ki spremlja ta zloglasni dan. Na srečo bo to zadnji 13. dan v letu, ki pade na petek. A zakaj sploh velja za dan, prežet z nesrečo?

Izredni profesor antropologije na Univerzi v Buffalu Phillips Stevens pravi, da je sramota, ki obdaja število 13, izvorno povezana s Svetim pismom. Ta pesimistična asociacija ima korenine v zadnji večerji, saj je bilo pri mizi prisotnih 13 oseb, zgodila pa se je noč pred velikim petkom, dnevom, ko je bil Jezus križan. Od takrat se je prepričanje, da je petek trinajstega le nesreča, razširilo kot požar in se utrdilo kot trajno vraževerje v zahodni družbi.

Foto: Unsplash

Petek 13. je tudi dan, ki prekipeva od ustvarjalnosti in romantične energije, zato je to močan čas za manifestacijo vaših sanj. To je dan, ko lahko praznujete svojo ženskost in spoštujete tisto svojo plat, ki je negovalna, občutljiva, čustvena in srčna. Vsakem letu je tudi dejansko 13 luninih ciklov, kar potrjuje teorijo, da je število 13 morda močno, vendar to še ne pomeni, da je po naravi slabo.

Čeprav petek 13. v astrologiji ni vedno dan uničenja, bi ga tokrat lahko označili za takega, saj se bo sončni mrk v Tehtnici namreč zgodil le dan pozneje. Intenzivnost astrološkega mrka bo po poročanju Stylecastra tako imela vpliv na štiri zodiakalna znamenja.

Foto: Pexels

4 astrološka znamenja, ki bodo najbolj občutila ta petek 13.

Oven

Na preizkušnji bo vaš pogum. V vaše življenje bo petek 13. prinesel opozicijske sile, saj bo mrk pristal v vaši sedmi hiši partnerstev ter zaveznikov in sovražnikov. Med ljubeznijo in sovraštvom je tanka meja in na današnji dan se vam lahko zgodi, da jo boste prestopili. Predvsem bodite pozorni na pošasti, ki se preoblačijo v ljubimce.

Rak

Morda se boste počutili kot rak brez lupine, saj vas bo čakal sončni mrk v Tehtnici. Ta mrk, ki bo pristal v vaši četrti hiši doma, družine in podzavestnega programiranja, vas lahko prisili, da zapustite območje udobja in sprejmete novo razumevanje ljubezni, varnosti in pripadnosti. Z drugimi besedami, če v vaši hiši straši, je čas, da očistite energijo.

Tehtnica

Pravijo, da v ogledalih straši, saj so portal v drugo dimenzijo. Zadnji petek trinajstega leta se boste morda soočili s svojim odsevom in se sprijaznili s posledicami svojih življenjskih odločitev. Morda iščete slabega človeka, na katerega bi lahko zvalili vse svoje težave, vendar prihaja sončni mrk v Tehtnici, ki vam bo pokazal, da je čas, da prevzamete nekaj odgovornosti. Ni vam treba, da ste sami sebi največji sovražnik, zato opustite samouničevalna nagnjenja.

Kozorog

Vaše življenje je postavljeno na ogled, saj lahko današnji dan spodbudi ljudi, da o vas klevetajo ali podrobno preučujejo vaše delo. Sončni mrk v Tehtnici začenja novo obdobje v vaši 10. hiši kariere in ugleda ter vas prisili, da prevzamete oblast nad svojim življenjem. Morda se bodo na vaš grad kot leteče opice spustili sovražniki in negodovalci, vendar imate moč, da zaščitite svojo trdnjavo. Bolj ko se boste trudili, več sreče boste imeli.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic