Bi preizkusili pečen suši, nov trend s TikToka?

18. oktober 2023

Bi preizkusili pečen suši, nov trend s TikToka?

18. oktober 2023
Foto: Instagram @iamafoodblog
Bi preizkusili pečen suši, nov trend s TikToka?

Bi preizkusili pečen suši, nov trend s TikToka?

18. oktober 2023
Foto: Instagram @iamafoodblog

Odkrili smo suši, za katerega smo prepričani, da bi ga pojedli tudi tisti, ki ne marajo tradicionalne japonske jedi. Greste stavit?

Na TikToku navdušuje povsem drugačna različica sušija z lososom, ki se pripravi v pečici. Tako je, prav ste slišali! Gre za pečen suši, zato vsi tisti, ki se zgražate nad surovimi ribami, ne boste mogli vihati nosu.

Pri pečenem sušiju gre v bistvu za dekonstruiran kalifornijski zvitek, ki je obložen in pečen v pekaču. Z drugimi besedami lažja različica za vse, ki niste ravno najbolj spretni v zvijanju sušija ali ljubitelji surove hrane. Jed je slana, kremasta in izredno nasitna. Vsi okusi kreativnih suši zvitkov so zloženi in zapečeni v pekaču, pečene sestavine pa nato zajemate z majhnimi lističi praženih morskih alg.

Foto: Instagram @iamafoodblog

Nakupovalna košarica in postopek priprave

Blogerja Mike in Steph, ki ustvarjata kulinarični blog I am a food blog, predlagata, da si vzamete čas in pripravite pravi suši riž z riževim kisom, sladkorjem in soljo. Čez dodajte furikake posip s sezamom in algami. V posodi posebej pripravite osnovo za suši. Lahko se odločite za losos, rakovo meso ali poljubno vrsto morskih sadeže ali rib, ki jim dodate kremni sir.

Poleg lahko servirate solate, kumarico in avokado, za popoln obrok pa še rakce v tempuri in čili majonezo. Priprava vam ne bo vzela več kot 40 minut, recept pa je povsem enostaven in primeren za kuharje z najkrajšo kilometrino v kuhinji.

Jed je namenjena druženju s prijatelji in družino, saj je zajemanje iz pekača veliko bolj zabavno in interaktivno. Enako kot pri klasičnem sušiju se lahko igrate z različnimi kombinacijami okusov.

Sestavine:

  • 250 g lososa, začinjenega po želji,
  • 200 g mesa rakovice, narezanega na manjše kose,
  • 80 g kremnega sira,
  • 1/4 skodelice japonske majoneze,
  • 1 žlica sriracha omake,
  • 2-3 skodelice kuhanega riža za suši,
  • 2 jedilni žlici riževega kisa,
  • sladkor,
  • sušene morske alge Sushi nori (po želji še Furikake posip).

Postopek:

  1. Lososa začinite po želji in ga specite na ponvi.
  2. Nato ga zdrobite in dodajte k zdrobljenim ali narezanim mesu rakovice.
  3. Dodajte kremni sir, japonsko majonezo in sriracho omako ter dobro premešajte.
  4. Riž skuhajte tako kot za običajni suši, ki mu dodate sol, sladkor in rižev kis. Nadevajte ga v pekač in ga enakomerno razporedite. Na vrh dodajte narezane morske alge (ali posip Furikake) ter mešanico iz lososa in mesa rakovice.
  5. Pecite približno 10 minut pri 200 stopinjah.
  6. Pečen suši lahko na koncu prelijete po vrhu še z japonsko majonezo in sriracho ter potresete z mlado čebulo in črnim sezamom.
@gaming_foodie

30 MINUTE SUSHI BAKE⤵️ Makes 3-5 serving 1/2 lb salmon, seasoned to preference 1/2 lb imitation crab, shredded & cut into smaller pieces 3 oz cream cheese 1/4 cup Japanese mayo 1 TBSP sriracha 2-3 cups cooked rice 2 TBSP rice vinegar Furikake / shredded seaweed 1. Season salmon to preference. I seasoned mine with garlic powder, salt & black pepper. And then airfry at 400 for 9 mins. If your salmon is thicker, you may have to cook more 2. Then shred salmon and add it into your shredded imitation crab. 3. Then add the rest of your ingredients: cream cheese, Japanese Mayo & sriracha. Combine well and set aside. 4. Combine 2-3 cups of cooked rice with 2 TBSP rice vinegar. Mix well. Then pour rice into an oven safe dish and flatten it/ create an flat – equal surface. 5. Top the rice off with shredded seaweed or furikake. I used 3 seaweed sheets 6. Then top your rice + seaweed off with your salmon mixture and spread it evenly 7. Bake at 380 for 10 mins (broil for 2-3 mins optional) 8. I served my sushi bake wrapped in seaweed. I also like to at cucumbers and/ or avocados into the wrap but I didn’t have any☹️ Bon Appétittites

♬ original sound – Alissa Nguyen | Gaming Foodie

Blogerka Alissa Nguyen je v receptu, ki je na Tiktoku zbral že 4,4 milijone všečkov, sušene morske alge dodala že poleg riža in lososa, lahko pa uporabite nasvet blogerskega para omenjenega zgoraj ter morsko travo uporabite le na koncu za sestavljanje sušija, ki pa nekako spominja na taco. Ne pozabite na avokado in kumarico, ki dodata svežino.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic