Tako je videti nov rezidenčni kompleks v Ljubljani, ki mu pravijo ikona naše prestolnice

19. oktober 2023

Tako je videti nov rezidenčni kompleks v Ljubljani, ki mu pravijo ikona naše prestolnice

19. oktober 2023

Ljubljana je dobila nov rezidenčni kompleks, ki bo “mestu v okras in svojim stanovalcem v ponos”, kot so ga opisali ustvarjalci tega projekta.

Dolgo pričakovana objekta Palais & Villa Schellenburg sta zgrajena in bosta počasi na voljo za vselitev prvim stanovalcem. Ustvarjalci projekta so sporočili, da so želeli s kompleksom “ustvariti prostor, kjer se funkcionalnost, udobje in estetika združijo v popolno harmonijo”, ob tem pa so še dodali, da vila, palača in poslovni objekt “prav nič ne skrivajo svoje ambicije, da postanejo prepoznavna ikona slovenske prestolnice.”

Foto: Miran Kambič
Foto: Reitenburg

Večina od 125 stanovanj v vili in palači je že prodanih, tretjina je še prostih. Od tega ima najmanjše stanovanje 68 kvadratnih metrov bivalne površine, največje pa 272 (penthouse).

Pa cena? Omenjeno najmanjše, ki je še na voljo za nakup, stane 637 tisoč evrov, največje pa 4,2 milijona. Cena na kvadratni meter slednjega je torej 15.441 evrov. V ceno stanovanj so všteti shramba in dve parkirni mesti, v kolikor si stranka to želi, pa lahko kupi še dodatno parkirno mesto. Cena enega parkirnega prostora je 40 tisoč evrov brez davka.

Vila in palača imata skupno šest “penthousev”: v vili se nahaja en, v palači pa pet, od tega je eno, kot že omenjeno še na voljo.

Foto: Marko Delbello Ocepek
Foto: Miran Kambič

Kdo so lastniki stanovanj?

Kdo pa so že lastniki novih stanovanj v soseski Schellenburg? Petra Skočir, prodaja Reitenburg, nam je pojasnila, da so profili zelo različni:

“Poslovneži, zdravstveni delavci, športniki … Nekateri kupci so imeli v okolici Ljubljane hišo, ki jo zdaj prodajajo in želijo živeti v središču Ljubljane, vselili se bodo tudi mladi, ki so jim starši kupili stanovanje, potem so tu poslovneži, ki so živeli v tujini in bi zdaj raje živeli tukaj, pa tudi poslovneži, ki živijo v drugih krajih v Sloveniji in želijo imeti v Ljubljani še eno nepremičnino, nekateri pa so kupili zgolj za investicijo.”

Vila (Foto: Reitenburg)

V rezidenci bo 24 ur na dan in sedem dni v tednu na voljo recepcija, stanovalci pa bodo imeli tudi dve varovani kolesarnici, v kateri se bodo lahko pripeljali z ločenim dvigalom.

Vsem stanovalcem bo prepovedana oddaja stanovanj v kratkoročne najeme, temveč jih bodo lahko oddali le za dolgoročni najem.

In še zanimivost: vidno obešanje perila na balkonih in terasah v vili in palači ni zaželjeno, prav tako ni dobrodošla peka na žaru ali obešanje cvetličnih loncev na ograje balkonov in teras.

Foto: Reitenburg
Foto: Reitenburg
Foto: Reitenburg
Foto: Reitenburg

Na voljo tudi sejna soba, restavracija in drogerija

A da ne gre za običajni rezidenčni kompleks, je obiskovalcu jasno že ob vstopu v avlo palače Schellenburg, kjer obiskovalca poleg prostorne recepcje pozdravijo razkošni lestenci, udobni fotelji in svetleč marmor slovenskega prozivajalca Marmor Hotavlje. V pritličnih prostorih palače bo stanovalcem na voljo tudi manjša sejna soba, v kateri bodo lahko imeli krajše sestanke.

Ob palači se nahaja tudi poslovni del, ki bo ostal v lasti podjetja (Tivoli d.o.o.), vse enote pa bodo oddajali. Štiri so že oddane: v eni bo trgovina z butičnim pohištvom, v drugi restavracija, v tretji drogerija Dm, eno enoto pa bodo oddajali za tiho storitveno dejavnost, želijo si denimo banko ali lekarno.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic