Moderni obloženi kruhki
Kombinirajte sladke in slane okuse. K mesninam se odlično podajo fige, melone, grozdje in hruške. S slednjimi ustvarite gurmanski obložen popečen kruhek, na katerega dodate stopljen sir, pršut zavit v hruško, čez pa prelijte med, dodajte nasekljane oreščke ter timijan.
Zelenjavni taco
Odlična izbira za vse, ki že pred januarjem pazite na linijo so ti zelenjavni tacosi, ki so narejeni iz bučke, jajce in moke. Bučke naribate in iz njih iztisnite vso vodo, nato pa jih zmešajte z jajcem, začimbami po želji ter poljubno vrsto moke. Nadevate jih lahko z različnimi polnili, od mesnih, ribjih do veganskih, možnosti so neomejene. Bodite ustvarjalni!
Slani korneti
Ta ideja je povsem enostavna, prav tako sestavine. Tortilje zvijte v kornete in jih specite v pečici. Vanje lahko nadevate različne omake, na primer guacamole, nacho sir ali omako iz smetane in koprca ter dodajte sestavine po vašem okusu.
Poenostavljen suši
Suši zvitki so postali vse bolj popularni, tudi takšnih, kjer riža v njih sploh ni. Če vaši gostje ne jedo običajnega sušija, jim ponudite piščanca, kremni namaz in avokado zavite v kumaro. Priprava je enostavna in hitra, okus sočen, jed pa hranljiva in nizko kalorična.
Sirni grižljaji
Vaši goste bodo navdušeni nad košaricami iz listnatega testa, napolnjenimi z brie sirom ter brusnično marmelado. Za hrustljavost dodajte narezane orehe, za aromatičen okus pa vejico rožmarina. Obliko košarice ustvarite s pomočjo pekača za muffine.
Sirova smrečica
Ta jed ne zahteva več kot 5 minut in je tako enostavna, da bi jo znali pripraviti tudi otroci. Sesekljajte suhe brusnice in suhe marelice, orehe, sveži rožmarin in slane preste. Mešanico nanesite na sir narezan v obliki trikotnika. V široki del sira zapičite slano palčko in sirova smrečica je gotova.
Gurmanski zvitki
Prisežemo, teh prigrizkov se ne boste mogli nasititi! Potrebujete velike datlje, trakce slanine, kozji sir, kremni namaz, orehe, med ter začimbe. Datlje napolnite z mešanico vseh sestavin z izjemo slanine in medu. Napolnjene datlje zavijte v slanino (lahko tudi pršut) in pecite v pečici. Na koncu pokapajte še z medom ali sladko marmelado.