Kako se naličiti, če nosite korekcijska očala

04. februar 2024

Kako se naličiti, če nosite korekcijska očala

04. februar 2024
Foto: Instagram @alisontoby
Kako se naličiti, če nosite korekcijska očala

Kako se naličiti, če nosite korekcijska očala

04. februar 2024
Foto: Instagram @oliviapalermo

Osemdeseta se vračajo s poln paro, tudi ko je govora o korekcijskih očalih, četudi je z vašim videzom vse v najlepše redu. Z novimi (modnimi) očali vaš pogled na svet ostaja enak, edino kar se spremeni, je ličenje.

Tako kot obrvi spremenijo obrazne poteze, korekcijska očala poudarijo oči in obliko obraza ter spremenijo način ličenja, da ne ostanejo skrita za očali. Ni potrebe, da če nosite očala, opustite ličenje, le nekoliko morate prilagoditi način ličenja, barve in teksture, da pridejo oči dovolj do izraza.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Ličenje je odvisno od velikosti in oblike očal, pa tudi barve stekla in okvirja. Pri velikimi prosojnih okvirjih, ki so trenutno med najbolj popularnimi modeli, je ličenje enostavnejše, saj so oči precej odprte. Večje in debelejše okvirje lahko kombinirajte z drznejšim ličenjem, uporabite črtalo za oči z debelejšo konico in svetlejša senčila. Če ste se odločili za manjše in tanjše okvirje, izberite senčila za veke v naravnih tonih in tanjše linije.

Barve so ključne

Poigrajte se z nevtralnimi in pastelnimi odtenki senčil, da oči “odprete”, za bolj dramatičen videz pa ustvarite rahel zadimljen videz. Izogibajte se izredno temnim senčilom, ki lahko hitro ustvarijo temačen videz in oči optično zmanjšajo ter poudarijo podočnjake.

Kadar imate občutek, da ličenje ne pride najbolj do izraza, ne bi pa želele poseči po ekstravagantnih videzih, poudarite na primer ustnice. Odenite jih v živahne odtenke, s katerimi uravnotežite predvsem velike in temne okvirje. Pri temnih okvirjih zamenjajte črno maskaro za barvno, s čimer boste preusmerili pozornost na oči in ne okvirje.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Svetleče teksture

Pri očalih morate biti pozorni tudi na teksture. Izogibajte se preveč sijočim ali kovinskim senčilom, saj se bodo ti v steklih neposrečeno odsevali. Prav tako bodite pazljivi pri količini ličil, saj preveč tekoče podlage okrog oči hitro preveč poudari podočnjake. Ne pozabite še na obrvi, četudi jih okvirji očal nekoliko zakrivajo.

Foto: Instagram @lissyroddyy

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic