To so najbolj zdrave različice pice, ki si jih lahko zamislite

19. februar 2024

To so najbolj zdrave različice pice, ki si jih lahko zamislite

19. februar 2024
Foto: Instagram @eatingbirdfood
To so najbolj zdrave različice pice, ki si jih lahko zamislite

To so najbolj zdrave različice pice, ki si jih lahko zamislite

19. februar 2024
Foto: Instagram @demancare

Italijani bi se sicer ob poimenovanju teh jedi pica zgražali, a za vse, ki si želijo okus po italijanski tradicionalni jedi in se izogibajo glutenu ali pazijo na vnos kalorij, je to odlična alternativa.

Zdrave ‘pice’ so lahko odličen način, kako zaužiti več zelenjave ali kako otrokom, ki ne želijo jesti zelenjave, ponuditi zdrav obrok, ki ga ne bodo mogli zavrniti. Recepti so hkrati odlična popestritev običajnih in morda enoličnih jedi ter način, kako porabiti zelenjavo, ki vam navadno ostaja ali bi končala na kompostu.

Cvetačna pica

Hrustljavo testo iz moke zamenjajte s cvetačo! Za pripravo `testa` cvetačo v mešalniku zmeljite v kot riž drobne koščke. Zdrobljeno cvetačo dajte v skledo, primerno za mikrovalovno pečico, in kuhajte približno 5 minut ali dokler se cvetača ne zmehča. Kuhano cvetačo položite na kuhinjsko krpo in pustite, da se ohladi. Ko je cvetača hladna na otip, jo zavijte v brisačo in iz nje iztisnite vso odvečno vodo, da bo čim bolj suha.

Foto: Instagram @crepesandbows

Dodajte 1 jajce, 1 skodelico nadrobljene mozzarelle, italijanske začimb, sol in česen v prahu ter premešajte. Na pekač obložen s peki papirjem maso razporedite v želeno obliko in 20-25 minut pecite v ogreti pečici na približno 180 stopinj. Nato povečajte temperaturo na 210 stopinj in dodajte paradižnikovo omako in sir ter druge dodatke. Pecite toliko časa, da se sir stopi.

Foto: Instagram @keto.diet.yum

Pica z brokolijevo osnovo

Pri drugi različici cvetačo zamenja brokoli. Postopek priprave je popolnoma identičen kot pri zgornjem receptu, le da je peka nekoliko krajša. Brokolijevo osnovo za pico v pečici pecite 10-12 minut, dokler ni zlato obarvana in ne zažgana. Po desetih minutah dodajte paradižnikovo omako in izbrane sestavine ter pico pecite še približno deset minut.

Foto: Instagram @ vamos.acocinar19

Zelje namesto testa

Še najbolj nenavadna je ta različica zdrave pice. Namesto testa namreč recept narekuje uporabo svežega zelja. Kako jo pripravite? Zelje narežite na za 1 palec debele zrezke. Vsako stran premažite z oljčnim oljem in dodajte italijanske začimbe. Pecite pri 200 stopinjah približno 20-25 minut oziroma dokler ne postanejo zlate barve. Vzemite jih iz pečice, dodajte svoje najljubše priloge za pico in jih pecite še toliko časa, da se sir enakomerno raztopi.

Pica iz polente

Polento zmešajte v vrelo vodo, dodajte sol in parmezan ter pripravite okusno alternativo testu za pico. Maso vlijte na papir za peko ter jo oblikujte v krog. Na nizkokalorično pico iz polente dodajte paradižnikovo omako z začimbami, mozzarello ter sestavinami po vašem okusu. Pico pecite 20 minut v pečici na 200 stopinj oziroma dokler ne postane hrustljava.

Foto: Instagram @cutecottageoverload

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic