Poleg tega, da je sladica enostavna za pripravo in vam ne bo vzela veliko časa, vsebuje tudi precejšnjo količino beljakovin. Tako je primerna za vse tiste, ki želite v svojo prehrano poleg posladka vnesti še več beljakovin.
Idejo za slastno praznično sladico v kozarčku, ki je kremasta in sočna, je na svojem Instagram profilu s svojimi sledilci delila Nina Zorčič, ustvarjalka receptov in digitalnih vsebin. Ob receptu je zapisala, da je sladica “kot bi jedli samo nadev; najljubši del potic”.
Ne le, da je sladica hitra in enostavna, zanjo ne boste morali greti pečice ali čakati, da se ohladi, saj jo pripravite v zgolj 15 minutah. Sladica je sestavljena iz kar štirih plasti, ni presladka in ravno prav rahla, da vam ne obleži v želodcu.
Praznična hitra sladica
Sestavine (za dve porciji):
Jogurtova plast:
- 350 g grškega tipa jogurta
- 40 g (veganskih) vaniljevih beljakovin
- 1 čž vaniljeve arome
- 1 jž limoninega soka
Piškotna plast:
- 100 g navadnih ali vaniljevih piškotov po izbiri
- 4 jž ovsenih kosmičev
- 1 jž vaniljeve arome
- 2 dcl vroče vode (dodajajte postopoma in po potrebi prilagodite količino)
- 1 jedilna žlica rjavega sladkorja
Kakavova plast:
- ⅓ piškotne mase zgoraj
- 2 jž (veganskih) čokoladnih proteinov v prahu ali kakava
- voda po potrebi
Orehova plast:
- 150 g mletih orehov
- 1 čž rumove arome (opcijsko, ampak priporočljivo)
- 1 čž vaniljeve arome
- 2 jž rjavega sladkorja
- 100 g grškega tipa jogurta
Priprava:
- V manjši posodi zmešajte sestavine za jogurtovo plast. Po želji dodatno sladite ali dodajte več jogurta, če vam je presladko. V drugi posodi zmešajte nadrobljene piškote, ovsene kosmiče, vaniljo in vročo vodo. Z vilico zmečkajte piškote, da dobite enotno maso, dodajte sladkor ter vse skupaj premešajte.
- V eno tretjino piškotne mase dodajte proteine oziroma kakav in vodo. V ločeni posodi zmešajte vse sestavine za orehovo plast in nato pričnite s sestavljanjem sladice.
- V dva kozarčka najprej razporedite polovico piškotne mase, polovico prihranite za dekoracijo na vrhu. Na vrh prve plasti razporedite celo orehovo maso in nato še kakavovo.
- Na koncu v oba kozarčka enakomerno razporedite še jogurtovo maso in po vrhu nadrobite preostanek piškotne mase. Po želji lahko sladico posujte še s sladkorjem v prahu.