Najboljši špinačni rezanci
Ob hitrem tempu življenja in neštetih opravkih nimamo časa sami pripravljati testenin. Zlato Polje, ki ima bogato zgodovino proizvodnje najrazličnejših testenin za vse gurmane, proizvaja valjane rezance z okusom špinače.
Narejeni so iz 100-odstotnega pšeničnega durum zdroba in hitri za pripravo, saj za kuhanje potrebujete zgolj 5 minut.
Zeleni špinačni rezanci že sami po sebi vnesejo razkošje in raznolikost na vaš krožnik. Presenetili vas bodo z odličnim okusom in polnovrednostjo.
Dopolnite jih lahko tako z bogatimi kot enostavnejšimi omakami, za vas smo izbrali tri pomladne recepte, ki vas bodo navdušili.
Grah & parmezan
Sestavine:
- špinačni rezanci Zlato Polje,
- sveža špinača,
- grah,
- parmezan,
- oljčno olje,
- česen,
- sol, poper,
- pesto iz špinače.
Priprava:
- Testenine Zlato Polje kuhajte 5 minut v slani vodi.
- Na oljčnem olju na hitro prepražite česen in dodajte pesto, ki ste ga naredili iz špinače, bazilike, parmezana, soli in oljčnega olja ter pinjol in začimb.
- Dodajte grah, po želji kuhan iz pločevinke ali surov ter ga minuto ali dve pražite.
- Tik preden boste omako združili s testeninami, dodajte še svežo špinačo ter testenine na krožniku obogatite še s tankimi rezinami parmezana kot je to naredila finska vplivnica Minna, ki je pripravila spodnji barvit krožnik.
Gobe & slanina
Sestavine:
- špinačni rezanci Zlato Polje,
- gobe (šampinjoni/jurčki),
- slanina,
- parmezan,
- oljčno olje,
- česen,
- čebula,
- peteršilj,
- začimbe (sol, poper, čili v prahu).
Priprava:
- Na oljčnem olju prepražite česen in čebulo, ko se zmehčata pa dodajte na rezine narezane gobice ter na kocke ali trakce narezano slanino.
- Pecite toliko časa, da so sestavine rahlo karamelizirane, nato dodajte še začimbe ter peteršilj.
- Če želite bolj kremno omako, dodajte žlico ali dve kremnega sira ali smetane za kuhanje.
- Omako zmešajte s kuhanimi špinačnimi rezanci Zlato Polje in po vrhu posujte nariban parmezan.
Losos & pinjole
Sestavine:
- špinačni rezanci Zlato Polje,
- file lososa,
- popečene pinjole,
- limonin sok,
- oljčno olje,
- česen,
- koprc,
- kapre,
- šalotka,
- špinača.
Priprava:
- Očistite in dobro osušite file lososa ter ga začinite po želji.
- V slani vodi skuhajte testenine Zlato Polje.
- V ponvi na oljčnem olju prepražite šalotko in česen, zalijte z limoninim sokom ter dodajte na drobno nasekljane kapre in po želji na drobno nasekljano špinačo.
- Če želite, lahko dodate na koščke narezanega lososa, ali pa ga ločeno popecite na ponvi.
- Na koncu dodajte popražene pinjole in koprc in na lososa pokapajte še malce soka limone.