Triki, kako se najlažje spopasti z redkimi lasmi

31. maj 2024

Triki, kako se najlažje spopasti z redkimi lasmi

31. maj 2024
Foto: Instagram @marigladkaya
Triki, kako se najlažje spopasti z redkimi lasmi

Triki, kako se najlažje spopasti z redkimi lasmi

31. maj 2024
Foto: Instagram @emaluketin

Izguba las ali izredno tanki lasje precej vplivajo na samozavest žensk in seveda moških. A kako lahko to sploh preprečite?

Odkrijte vzrok

V prvi vrsti je pomembno hitro ukrepanje. Ne čakajte, da vam bo izpadlo veliko las. Takoj ko opazite, da so vam začeli izpadati bolj kot navadno, se vprašajte po vzroku.

Razmislite, ali ste v zadnjem času zaužili manj vitaminov, ste morda pod večjim stresom, zamenjali izdelke za lase ali kaj drugega, kar bi lahko vplivalo na hormonsko ravnovesje ter povečano izgubo las. Morda gre celo za kakšno resno bolezensko stanje.

Foto: Instagram @emaluketin

Oblikovanje las lahko dela čudeže

Dolgi lasje so videti še tanjši, še posebej na konicah, zato razmislite o pažu ali nekoliko krajših laseh. Tanjše in redkejše lase lahko deloma skrijete s postopnim (diskretnim) striženjem, saj rese ustvarijo različne nivoje in s tem na videz gostejše lase.

Foto: Instagram @maralafontan

Izogibajte se vsem pripomočkom za oblikovanje las, od likalnikov, do kodralnikov in celo sušilnika. Lase sušite na zraku, ter po umivanju nanesite izdelke, ki ustvarijo volumen las. Dobrodošla nazaj pena za lase! Lahko uporabite tudi spreje za videz mokrih las, ki ustvarijo dodatno teksturo in videz razmršenih las.

Ustrezni negovalni izdelki

Poleg uživanja hrane ali prehranah dodatkov obogatenih z vitaminom B, izberite izdelke, ki vzpodbujajo rast čas in preprečujejo izpadanje. Mi smo odkrili inovacijo proti redčenju las.

Znamka Leonor Greyl je namreč ustvarila serum Sérum Énergisant in šampon Shampooing Énergisant, ki pomagata lasem povrniti moč in vitalnost.

Foto: Leonor Creyl

Revolucionarna tehnologija s kombinacijo ključnih sestavin omogoča usmerjenost na hormon DHT, ki je povezan z izpadanjem las, izboljšanje mikrocirkulacije lasišča in proizvodnjo matičnih celic za ohranjanje normalne rasti las.

Vzdrževanje zdravega lasišča upočasni prezgodnje izpadanje in sivenje las. Zmanjša se pojav prhljaja in prekomerno izločanje sebuma.

Foto: Leonor Creyl
Foto: Leonor Creyl

Formula v izdelkih je usmerjena tako na lasišče kot na lase ter zagotavlja jasno izboljšanje zdravja in vitalnosti las že po 15 dneh* ter po treh mesecih uporabe gostejše lase in manj izpadanja las.

* Vir: študija samostojne uporabe/100 žensk v treh mesecih

Serum Énergsant vsebuje štiri sestavine 100 % naravnega izvora. Izvleček mace krepi čebulico in ščiti lasno vlakno, indijska kosmulja deluje proti staranju in sivenju, izvleček rožmarina pomaga pri uravnovešanju lasišča, zeleni čaj pa razstruplja lase in deluje proti onesnaževanju.

Foto: Instagram @hannaschonberg

Poleg seruma, ki ga na lasišče nanesete dvakrat tedensko, uporabite še šampon Énergsant. Vsebuje tri sestavine, ki spodbujajo vitalnost las. Medeni kvas deluje mehčalno in regenerativno, beljakovine semen moringe zagotavljajo lesk, volumen in zaščito, indijska sliva pa čisti in deluje proti prhljaju.

Ne pozabite, da je pridobivanje na volumnu dolgotrajen postopek. Ne pričakujte čudežev čez noč. V kolikor vas izguba las tako zelo obremenjuje, razmislite o možnostih podaljškov.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic