Po 60 letih nov recept: To se bo zgodilo z Nutello

08. avgust 2024

Po 60 letih nov recept: To se bo zgodilo z Nutello

08. avgust 2024
Foto: Profimedia

Dobra novica za to skupino ljudi!

Ferrero je po 60 letih na trgu napovedal novo recepturo za čokoladni namaz Nutella. Italijanski šef skupine Végé Giorgio Santambrogio je na platformi LinkedIn potrdil, da naj bi na trg prišla veganska različica tega namaza.

Po informacijah publikacije Lebensmittel-Zeitung, ki temeljijo na poročanju italijanskih medijev, bo veganska različica od jeseni na voljo v Italiji. Kdaj bodo v njej lahko uživali tudi drugod po svetu, ni znano.

Foto: Instagram @nutella

Ne skrbite. Mediji še pišejo, da Ferrero tradicionalne različice Nutelle seveda ne umika s polic. V klasični Nutelli ostane vse enako, v novi različici pa je treba zamenjati le mleko v prahu.

To sicer pomeni tudi, da v namazu ostaja sporno palmovo olje, ki ne škodi le zdravju, ampak tudi naravi, saj zaradi njega krčijo ogromna območja deževnega gozda.

Foto: Instagram @nutella

Nutella je sicer že pred časom dobila nov recept, ki je ujezil potrošnike, ki so takoj opozorili na to, da je sedaj svetlejše barve. Vsebnost kakava je padla z 8,5 odstotka na 7,4 odstotka, vsebnost posnetega mleka v prahu pa se je dvignila s 7,5 odstotka na 8,7.

Ferrero v svojem sporočilu za javnost govori o “manjši prilagoditvi”, toda zaradi večjega deleža posnetega mleka v prahu se je povečala tudi vrednost sladkorja.

Avtor
Piše

I. K.

Style. Več novic