Ali ste vedeli, da je riž skrivna supersestavina za nego kože?

12. avgust 2024

Ali ste vedeli, da je riž skrivna supersestavina za nego kože?

12. avgust 2024
Foto: Instagram @madisonbeer
Ali ste vedeli, da je riž skrivna supersestavina za nego kože?

Ali ste vedeli, da je riž skrivna supersestavina za nego kože?

12. avgust 2024
Foto: Instagram @liza_wdmn

Ste vedeli, da riž, ki ga pogosto uporabljamo v kuhinji, skriva tudi neverjetne koristi za našo kožo in se v ta namen uporablja že stoletja?

Riž, osnovno živilo v kuhinjah po vsem svetu, ni le hranljiv obrok, temveč skriva tudi močne sestavine za nego kože, ki jih mnogi morda ne poznajo. Tradicionalne kulture, zlasti v Aziji, že stoletja uporabljajo riž kot skrivno orožje za sijočo in mladostno kožo.

Kako riž pomaga koži?

Riž vsebuje številne hranilne snovi, ki koristijo naši koži. Med njimi so vitamini B, E in minerali, kot sta magnezij in železo. Te sestavine delujejo kot antioksidanti, ki ščitijo kožo pred prostimi radikali – molekulami, ki povzročajo prezgodnje staranje in poškodbe kože.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Ena izmed najbolj priljubljenih oblik uporabe riža v negi kože je riževa voda. To je tekočina, ki ostane po namakanju ali kuhanju riža. Riževa voda vsebuje inozitol, sestavino, ki pospešuje rast celic in izboljšuje krvni obtok.

Redna uporaba riževe vode lahko pomaga pri zmanjševanju pigmentacije, uravnavanju izločanja sebuma ter izboljšanju elastičnosti kože.

@lebaneseangel22 Replying to @user8269618238445 rice mask recipe! #skincarehacks #glassskin #koreanglassskin #ricemask #ricemaskrecipe #ricemasktutorial #diyfacemask ♬ original sound – MW

Riževa maska za obraz

Če želite sami preizkusiti, kako riž lahko izboljša vašo kožo, poskusite z enostavno domačo riževo masko:

Sestavine:

  • 2 žlici riževe moke (ali fino zmletega riža)
  • 1 žlica medu
  • 2–3 žlice mleka (ali riževe vode)

Postopek:

  1. Zmešajte riževo moko, med in mleko, da dobite gladko pasto.
  2. Masko enakomerno nanesite na obraz in vrat.
  3. Pustite delovati 15–20 minut, nato jo sperite s toplo vodo.

Vaša koža bo po uporabi mehka, gladka in nahranjena. Riž deluje kot nežen piling, med pa poskrbi za vlaženje, zaradi česar bo vaša koža videti osvežena.

Style. Več novic