Obožujemo pokovko, ki je naš najljubši prigrizek medtem ko na televiziji gledamo naše najljubše serije (ja, Emili v Parizu je seveda med njimi). Navadno večerni priljubljen prigrizek pripravimo v ponvi ali če zmanjka časa v mikrovalovni pečici.
Toda včasih postanejo ‘navadne’ slane kokice dolgočasne, zato smo se podali v iskanje novih idej, kako bi pokovko izboljšati. Tako smo naleteli na viralen recept, v katerem se pokovka odlično poveže s karamelo, medom, arašidi in solnim cvetom.
Sestavine:
- 1/3 skodelice karamelne omake
- 1/3 skodelice medu
- polovica čajne žličke soli
- 8 skodelic pokovke
- 3/4 skodelice arašidov
- solni cvet
Postopek:
Pečico segrejemo na 120 stopinj. V skledi zmešamo karamelno omako, med in sol. V večji skledi polovico karamelne mešanice prelijemo čez pokovko, pretresemo in s silikonsko lopatko nežno premešamo, dokler se pokovka ne prekrije z omako. Dodamo nesoljene pražene arašide in preostanek karamelne zmesi ter ponovno pretresemo posodo in premešamo s silikonsko lopatko.
Pokovko razporedimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Pokovko damo v segreto pečico in pustimo približno 1 uro, nato jo vzemimo ven in pustimo, da se ohladi. Pokovko ločimo, če se je slučajno sprijela in jo po potrebi še malo posolimo.