Popolna veganska različica tiramisuja

06. september 2024

Popolna veganska različica tiramisuja

06. september 2024
Foto: Pexels
Popolna veganska različica tiramisuja

Popolna veganska različica tiramisuja

06. september 2024
Foto: Pexels

Ta preprosti in okusni recept bo razlog, da boste od zdaj naprej tiramisu pripravljali le še na veganski način.

Za tiramisu, italijansko kavno sladico, priljubljeno po vsem svetu, obstaja veliko različic. Tradicionalna različica vsebuje piškote, jajca, kavo, sladkor, sir mascarpone in kakav v prahu, mnogi pa kekse prepojijo še s konjakom, rumom, kavnim likerjem ali drugo alkoholno pijačo.

Foto: Pexels

Zaradi sestavin se zdi, da je veganski tiramisu skoraj nemogoče pripraviti, a mehko in kremasto sladico lahko naredimo tudi s sestavinami, ki niso živalskega izvora.

Sestavine:

  • 150 ml espressa
  • 2 žlici ruma
  • 6 žlic sladkorja
  • Veganski piškoti savoiardi 

Sestavine za kremo:

  • 170 g veganskega masla
  • 350 g čvrstega tofuja
  • 120 g navadnega sojinega jogurta 
  • 120 g sladkorja
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta

Sestavine za posip:

  • 2 žlici kakava v prahu
  • 20 g veganske temne čokolade
Foto: Pexels

Priprava:

V široki skledi dobro premešajte espresso, rum in sladkor. Piškote savoiardi enega za drugim na obeh straneh potopite v pridobljeno mešanico in jih postavite v vrsto na dno globoke posode. Ko imate dno posode prekrito s piškoti, se lotite kreme.

Priprava kreme:

Zmiksajte vse sestavine za pripravo kreme, dokler ni masa popolnoma gladka. Polovico mase prelijte preko plasti piškotov. Postopek namakanja in zlaganja ponovite, nato pa maso ponovno prelijte čez piškote.

Posodo postavite za 4 ure v hladilnik, nato pa čez tiramisu posipajte kakav in ga okrasite s temno čokolado.

Avtor
Piše

Tara Kuster

Style. Več novic