Podaljšajte si poletje s temi osvežilnimi in okusnimi koktajli

08. september 2024

Podaljšajte si poletje s temi osvežilnimi in okusnimi koktajli

08. september 2024
Foto: Esplanade Hotel
Podaljšajte si poletje s temi osvežilnimi in okusnimi koktajli

Podaljšajte si poletje s temi osvežilnimi in okusnimi koktajli

08. september 2024
Foto: Esplanade Hotel

Če obožujete koktajle, a ste naveličani ikoničnih klasikov, obiščite najbolj priljubljen koktajl bar v Zagrebu. Naj se poletje nadaljuje!

Legendarni Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar je ob skoraj 100. obletnici hotela Espanade predstavil novo linijo koktajlov z vrhunskimi sestavinami in bil obenem nadgrajen v kategorijo ICONIC.

Novo listo koktajlov je ustavril nadarjeni mojster koktajlov in vodja bara Esplanade, F&B service & Cost Controller, Vjenceslav Madić, znan tudi kot Master Kishoni.

Foto: Esplanade Hotel

Od prvih potnikov Orient Expressa leta 1925 do današnjih tujih in domačih gostov, je hotel Esplanade ohranil kozmopolitsko vzdušje, visoke standarde barmanskega dela ter edinstveno ponudbo hrane in pijače.

Že od samega začetka je bil Esplanade prizorišče ključnih družabnih dogodkov v prestolnici, zlasti njegov bar, kjer se še danes sklepajo posli, praznujejo obletnice in preprosto uživajo v odličnih koktajlih, šampanjcu, kavi in številnih drugih pijačah.

Foto: Esplanade Hotel

Oda vsakemu desetletju

“Ker bo hotel Esplanade prihodnje leto praznoval 100. rojstni dan, sem v čast njegovi tradiciji in dediščini ustvaril novo linijo koktajlov, po enega za vsako desetletje. Ti koktajli se razlikujejo predvsem po vrhunskih sestavinah, ki jih boste našli le tukaj,” je poudaril Madić.

S tem so ponudbo bara dvignili na še višjo raven in ga uvrstili v kategorijo ICONIC. “Dostopnost vrhunskih sestavin v kombinaciji s sodobnimi tehnikami ustvarja edinstvene kombinacije okusov, enake tistim izpred nekaj desetletij, v katerih lahko uživate danes,“ je še dodal Madić.

Foto: Esplanade Hotel
Foto: Esplanade Hotel
Foto: Esplanade Hotel

Madić je tri koktajle izpostavil kot “Esplanade Highlights“: Paradise Garden, ki temelji na konjak, Esplanade Royal, katerega sestavine so rum iz Peruja, francoski liker in šampanjec (koktajl je postrežen v kozarcu za šampanjsko vino okrašenim z užitnimi zlatimi lističi) ter koktajl Pedro s tekilo, aromatičnim mezcalom ter Cordial Palo Santo.

Foto: Esplanade Hotel

Strokovnost najvišjega nivoja

Pomemben del priprave koktajlov je dobro poznavanje osnovnih sestavin in bistva destilatov, proizvodnih postopkov, likerjev, sadja, zelenjave in začimb, tako da vsaka sodobna tehnika prinese najboljši rezultat – okusen koktajl, je poudaril Madić.

Barmani Esplanade se nenehno udeležujejo tečajev in izpopolnjujejo svoje znanje. Da bi bila celotna izkušnja uživanja vrhunskih koktajlov za vsakega gosta še bolj posebna, je pomembna tudi njihova nekoliko teatralna predstavitev. To dosežejo z dimom, olfaktornimi učinki in mehurčki, s čimer vzdušje dvignejo na novo raven.

Foto: Esplanade Hotel
Foto: Esplanade Hotel

Za vse okuse in priložnosti

Četudi ne uživate alkohola, a bi želeli uživati v ustvarjalnih okusih, bodo v baru poskrbeli za vas. Poleg lanskoletnih brezalkoholnih koktajlov in koktajlov LABV, kot sta Smoked Margarita ali Green Bloody Mary, nova ponudba bara Esplanade vključuje brezalkoholni gin s tonikom in brezalkoholni peneči čaj ACALA.

“Gin Brick Free in organski tonik Limestone sta v kombinaciji odličen aperitiv, pa tudi osvežilna pijača v vročih poletnih dneh. Poleg tega, da ta pijača ne vsebuje alkohola, tudi ne vsebuje sladkorja! ACALA je nekaj povsem novega v naši ponudbi, za vse tiste, ki imajo radi vino, vendar brez alkoholne komponente,” nam je zaupal izkušeni barman.

Foto: Esplanade Hotel

Vodja bara Esplanade je dvignil tudi letvico kakovosti pri izbiri žganih pijač, ki zdaj vključuje single malt viskije, starejše od 30 let, ter ultra premium tekile, konjak in dve vrsti absinta. Za popolno gurmansko doživetje vam predlagamo, da poskusite slane in sladke prigrizke iz kuhinje kuharske mojstrice hotela Esplanade Ane Grgić Tomić.

Za tiste, ki želite doživeti pravo izkušnjo pitja časa, pa v hotelu Esplanade organizirajo elegantne čajanke. Izberite najljubšo vrsto čaja iz ponudbe približno 20 najboljših zeliščnih in sadnih čajev Ronnefeldt in uživajte v obredu aromatičnih požirkov. Čaj je postrežen v čajniku z zbirko vabljivih mini sendvičev ter izborom ročno izdelanih sladkarij in najboljših čokoladnih pralin, postreženih na elegantnem, večnadstropnem stojalu.

Foto: Esplanade Hotel
Foto: Esplanade Hotel

Bar Esplanade je odprt vsak dan do 2.00 zjutraj, zato čas ne sme biti izgovor, da vsaj enkrat ne obiščete priljubljenega zagrebškega zbirališča. Kmalu pripravljajo posebno izdajajo čajanke, ki bo v znamenju rožnatega oktobra. Za več podrobnosti in rezervacijo obiščite njihovo spletno stran.

Style. Več novic