Viralni rogljički, nad katerimi se francoski slaščičarji zgražajo

13. september 2024

Viralni rogljički, nad katerimi se francoski slaščičarji zgražajo

13. september 2024
Foto: Instagram @amychen0414
Viralni rogljički, nad katerimi se francoski slaščičarji zgražajo

Viralni rogljički, nad katerimi se francoski slaščičarji zgražajo

13. september 2024
Foto: Instagram @amychen0414

Čeprav se francoski slaščičarji ob tem receptu zgražajo, ne moremo mimo nove nenavadne sladice, ki je obnorela splet.

Pametni ljudje na TikToku so našli odličen način, kako se ne odpovedati slastnim rogljičkom, če se izogibate glutenu. Namesto klasičnega listnatega testa uporabite plasti riževega papirja! Recept je postal v hipu viralen in mnogi so nad nji navdušeni! Francozi verjetno malce manj.

Pravi francoski rogljiček je sicer narejen iz 55 plasti, od katerih je 27 plasti masla, ta `ponarejeni` rogljiček pa le tri ali po želji tudi več.

Četudi se ne more kosati s hrustljavim in mehkim francoskim rogljičkom, pa je vseeno dobra sladica za k kavi ali čaju. Na zunaj je rogljiček hrustljavi, notranjost pa je nekoliko žvečljiva in spominja na teksturo japonskih mochijev.

Sestavine:

  • 2 jajci
  • 1/4 skodelice mleka
  • 1,5 žlice sladkorja in dodaten sladkor za posipanje
  • 1/2 žličke vaniljevega ekstrakta
  • 1 žlica stopljenega masla
  • 1/4 žličke cimeta
  • 1/4 žličke pecilnega praška
  • 6 listov riževega papirja

Postopek:

  1. Pečico segrejte na 175 °C. V plitvem pekaču ali posodi stepite jajca, mleko, sladkor, izvleček vanilje, stopljeno maslo, cimet in pecilni prašek, tako dolgo, dokler se dobro ne povežejo.
  2. Tri ali več listov riževega papirja posamično potopite v jajčno zmes in jih položite enega na drugega.
  3. Kupčke riževega papirja razrežite na tri grobe trikotnike. En kupček položite navpično na sredinski trikotnik, enega pa vodoravno.
  4. Rižev papir zvijete proti konici trikotnika, da dobite klasično obliko rogljička. Rogljičke položite na obložen pekač in jih izdatno potresite s sladkorjem. Pecite pri 175 °C približno 30-35 minut oz. dokler se dobijo lepo zlato barvo.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic