Najbolj bizarni in top trenutki s podelitve nagrad MTV

12. september 2024

Najbolj bizarni in top trenutki s podelitve nagrad MTV

12. september 2024
Foto: Profimedia
Najbolj bizarni in top trenutki s podelitve nagrad MTV

Najbolj bizarni in top trenutki s podelitve nagrad MTV

12. september 2024
Foto: Profimedia

Podelitev nagrad MTV za najboljše videospote je vedno živahna, na trenutke nenavadna, predvsem pa odmevna. Tudi letošnja ni bila izjema!

Zmagovalca večera sta bila Taylor Swift s sedmimi kipci (nominirana je bila sicer v 11 kategorijah) in Post Malone s petimi. Skupaj sta glasbenika prejela nagrade za najboljšo pesem leta in glasbeno sodelovanje leta za pesem “Fortnight”, najboljšo poletno pesem ter najboljši aranžma. Taylor je prejela še nagrado za izvajalko leta, slavila je v kategoriji za najboljši pop.

Foto: Profimedia

V kategoriji best hip-hop je slavil Eminem s hitom “Houdini”, ki je slavil tudi v kategoriji najboljši vizualni učinki, za najboljšo alternativno pesem je nagrado prejel Benson Boone za uspešnico “Beautiful Things”, zmage pa se je v kategoriji rock veselil tudi Lenny Krawitz, ki je bil eden izmed nastopajočih na podelitvi. Billie Eilish je slavila v kategoriji najboljši videospot s sporočilom in sicer za pesem “What Was I Made For (From Barbie)”.

Foto: Profimedia

1. Lil Nas X kot superjunak Power ranger

Ni ravno za izgubljati besed, da je to eden bolj bizarnih videzov, ki jih je glasbenik kadarkoli oblekel na rdeči preprogi. Superjunaška značka za pogum, a daleč od značke za modni okus in estetiko, ki jo zahtevajo slavnostne prireditve.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

2. Dovršen nastop Katy Perry

Kraljica drame in nenavadnih kostumov na odru je navdušila z veličastnim in dinamičnim nastopom, ki je vključeval njeno `letenje` skozi `teleportacijski` krog in množico, glasbenim miksom številnih njenih uspešnic ter menjavo odrov.

Katy ne more brez provokacije, zato je del bil nastopa, v katerem se ji je pridružila raperka Doechii, nabit s seksualno energijo. Ob prejetju zlatega kipca za najbolj ikoničen nastop takoj po tem nastopu, katero je prejela od moža Orlanda Blooma, je dejala: “O moj bog. In vse to sem naredila na prvi dan menstruacije!”

Foto: Profimedia

Obenem se je zahvalila MTV-ju za to, da so od prvega dne verjeli v njeno čudaškost in da omogočajo ustvarjalcem prikazati in širiti svoje svetove.

3. Poljub z vesoljcem

Zemlja kliče Sabrino Carpenter… Med njenim nastopom je zvezdnica, ki je prejela nagrado za pesem leta za njen hit Espresso, poljubila nezemljana, plesalko, oblečeno v modro izven zemeljsko bitje.

Poljub je bil sicer referenca na njen nedavni videospot za singel “Taste“, v katerem je poljubila Disneyjevo prijateljico Jenno Ortego, in se obenem poklonila prihajajočemu filmu Death Becomes Her.

Foto: Profimedia

5. Najboljši in najslabši videzi večera

Taylor Swift (Foto: Profimedia)
Tyla (Foto: Profimedia)

Med tistimi, ki so na rdeči preprogi navdušili, so bile absolutne zmagovalke večera Taylor Swift, ki je nosila karirasto obleko s kratkimi hlačami in dolgim krilom, Sabrina Carpenter v srebrni bleščičasti oprijeti obleki ter Meghan Tree Stallion v črni obleki z voluminoznim spodnjim delom, ki se spominjal na ovitek bonbona ter prosojnimi detajli.

Sabrina Carpenter (Foto: Profimedia)
Megan Thee Stallion (Foto: Profimedia)
Lenny Kravitz (Foto: Profimedia)
Camila Cabello (Foto: Profimedia)

Za zadnje tri videze pa je kar škoda izgubljati besede, saj so se uvrstili na seznam najbolj bizarno neposrečenih videzov glasbenega večera v New Yorku.

Insane Clown Posse (Foto: Profimedia)

Chappell Roan, ki je sicer prejela nagrado v kategoriji najboljši novi izvajalec, je na rdeči preprogi pozirala s pravim mečem. Njen prihod na rdečo preprogo pa je sicer zaznamoval spor s fotografom. Eden od njih naj bi Chappell dejal, naj utihne, medtem ko je pozirala, a se pevka ni dala motiti in mu je vrnila nazaj nekaj ostrih besed.

Chappell Roan (Foto: Profimedia)
Shaboozey (Foto: Profimedia)

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic