Retro superge so vroč jesenski trend

16. september 2024

Retro superge so vroč jesenski trend

16. september 2024
Foto: Mass

V modnih kombinacijah bodo to jesen dominirale superge z retro pridihom.

Ta trend, ki ga že lahko opazimo v prvih jesenskih stajlingih, je eden najbolj vročih te sezone, in pestro ponudbo obutve v tem priljubljenem stilu najdete tudi v kolekcijah ženskih in moških superg v trgovinah Mass.

Te vsestranske superge lepo dopolnjujejo tako sproščene outfite s krili, oblekami in jeansom kot tudi bolj sofisticirane kombinacije s hlačami na rob in hlačnimi kostimi. V sam vrh modnih trendov obutve za to sezono nedvomno sodijo priljubljeni modeli retro superg Puma Palermo, New Balance 550, Adidas VL Court in New Balance 2002, ki jih vse lahko najdete tudi na mass.si.

Vpliv pop kulture

Puma Palermo superge so to sezono nedvomno osrednji modni kos, ki je popolna mešanica retro sloga in udobja. Njihov prepoznaven dizajn spominja na vintage estetiko in prinaša pridih nostalgije, hkrati pa so odlična obutev za kombiniranje s casual outfiti.

Foto: Mass

Nad njimi se navdušujejo tako mlajše kot starejše generacije, nosijo pa jih tudi številne zvezdnice, kot sta Emily Ratajkowski in Dua Lipa, tako da ta model superg ni le obutev, ampak tudi del pop kulture.

Dua Lipa (Foto: Profimedia)
Emily Ratajkowski (Foto: Profimedia)

Retro estetika z modernim pridihom

Superge New Balance so v zadnjih sezonah, ne glede na to, kateri model vam je najbolj pri srcu, postale izjemno priljubljene. Še posebej dva modela. Prvi, New Balance 550, modne navdušenke obožujejo zaradi retro dizajna, ki spominja na košarkaške superge.

Foto: Mass

To seveda ni naključje, saj so jih v poznih 80-ih namenili prav za igranje košarke, danes pa so simbol športno elegantnega sloga.

Foto: Mass

Njihov preprost dizajn omogoča različne kombinacije, od vsakodnevnih casual outfitov do bolj elegantnih priložnosti, in ta model superg prav tako obožujejo modne vplivnice in zvezdnice, med njimi tudi glasbenici Adele in Taylor Swift.

Foto: Profimedia

Drugi model superg New Balance, ki navdušuje ljubitelje retro copat s svojim robustnim, a prefinjenim videzom, pa so New Balance 2002. V trgovinah Mass so s tem modelom okrepili ponudbo moške obutve. Slovijo tudi kot zelo udobne in so kot nalašč za dolgotrajno nošenje.

Foto: Mass
Foto: Mass

Kombinacija retro sloga in sodobnega udobja

Med tistimi znamkami, ki vodijo v trendu obutve v retro stilu, je tudi Adidas, in na spletni strani mass.si so med najbolj priljubljenimi superge Adidas VL Court.

Foto: Mass

S svojim minimalističnim retro dizajnom, semišem in paleto barv, ki vključuje klasične, pa tudi drznejše odtenke, kot sta zelena in umazano roza, so te superge odlična izbira za sproščene, a elegantne stajlinge.

Naročnik oglasa: Mass d.o.o.

Style. Več novic