8 modnih butikov, v katerih najdete kreacije slovenskih oblikovalcev

07. oktober 2024

8 modnih butikov, v katerih najdete kreacije slovenskih oblikovalcev

07. oktober 2024
8 modnih butikov, v katerih najdete kreacije slovenskih oblikovalcev

8 modnih butikov, v katerih najdete kreacije slovenskih oblikovalcev

07. oktober 2024
Foto: Instagram @ljfw.shop

Če želite svojo garderobno omaro dopolniti z unikatnimi kosi slovenskih oblikovalk in oblikovalcev, potem zavijte v te izbrane butike.

V njih najdete unikatne kose in omejene serije oblačil in modnih dodatkov s podpisom slovenskih kreatorjev.   

1. LJFW.shop

V prenovljenem Centru Rog se nahaja trgovina LJFW.shop, v kateri so na voljo oblačila oblikovalcev, ki se predstavljajo na Ljubljanskem tednu mode.  V trgovini najdete kreacije Matica Velerja, Almire Sadar, Nataše Hrupič, Petje Zorec, Janje Vidic in mnogih drugih oblikovalcev. Del trgovine je namenjen tudi kreacijam iz starejših kolekcij.

2. Trgovina Juvelirij

Na istem naslovu kot LJFW.shop se nahaja tudi trgovina Juvelirij, ki deluje kot ustvarjalni in prodajni prostor oblikovalk nakita Sande Vidmar in Kristine Drnovšek ter zlatarskega mojstra Petra Dragoliča. Nakup ročno izdelanega nakita lahko pospremite z vpogledom v proces nastajanja nakita, hkrati pa se lahko z oblikovalci tudi osebno pogovorite.

3. ZOOFA

FIRMA by Sanja, Renata Bedene, Simona Kogovšek in Tina Pavlin so le nekatera izmed imen, ki jih najdete v Trgovini Zoofa. Poleg tega v priljubljeni trgovini z oblačili in modnimi dodatki redno gostijo tudi mlajše oblikovalce, njihova posebnost pa je v tem, da vam pri svetovanju pomagajo kar oblikovalci sami.

4. Made in Anselma

Za ljubitelje trajnostne mode in unikatnih vintidž kosov je obvezen obisk trgovine Made in Anselma. Znamka ponuja oblačila, narejena izključno iz zavrženih tkanin (‘dead stock’), pri čemer sledi etičnim, trajnostnim in ekološkim načelom. Poleg trgovine je to tudi prostor sodelovanja in združevanja, v katerem se odvijajo številni dogodki.

5. Marjeta Grošelj

Na Tavčarjevi 4, v Ljubljani se nahaja butik legendarne oblikovalke torbic, Marjete Grošelj. Oblikovalka, ki je v svojem več kot 50 letnem ustvarjanju prejela številne nagrade, ponuja unikatne, ročno izdelane torbice, ki izstopajo po svojem edinstvenem slogu.   

6. Cliché

Odličen nabor uporabnih, klasičnih kosov z moderniziranimi silhuetami najdete na Novem trgu 6, v trgovini Cliché modne oblikovalke Jelene Pirkmajer. Poleg kosov iz njene kolekcije najdete v butiku tudi nekaj drugih ekskluzivnih blagovnih znamk iz tujine.

7. Sens

Sens je sinonim za kakovostna moška oblačila in naslov na katerem ponujajo največjo izbiro moških oblek, srajc in dodatkov v Sloveniji. Zlata Zavašnik je od ustanovitve znamke, leta 1994, blagovno znamko popeljala na sam vrh in z odprtjem trgovine moškim na enem mestu ponudila vse potrebno za posebne in poslovne priložnosti.  

8. Pentlja Concept Store

Fantastičen butik se trenutno nahaja v avli hotela Grand Koper, del ponudbe pa bo kmalu na voljo tudi v že omenjeni trgovini LJFW.shop. V Pentlji najdete barvit nabor neodvisnih blagovnih znamk tako iz Slovenije kot širše regije. Pri izboru stremijo k drugačnosti, drznosti in dostopnosti visoke mode.

Avtor
Piše

Nina Vidrih

Style. Več novic