Kaj prinaša superluna v Ovnu?

17. oktober 2024

Kaj prinaša superluna v Ovnu?

17. oktober 2024
Kaj prinaša superluna v Ovnu?

Kaj prinaša superluna v Ovnu?

17. oktober 2024
Foto: Pexels

Četrtkova polna luna v znamenju Ovna bo v nas aktivirala “bojevnika” in nas spodbudila, da stopimo v ospredje ter prevzamemo odgovornost. To je pravi čas, da izzive spremenimo v priložnosti.

V četrtek, 17. oktobra 2024, bo Luna dosegla svojo polnost v ognjenem znamenju Ovna. Ta polna Luna zaključuje cikel, ki se je začel pred dvema tednoma z delnim sončnim mrkom v znamenju Tehtnice in hkrati zaključuje tudi širši šestmesečni cikel, ki se je začel v začetku aprila 2024 s popolnim sončnim mrkom v Ovnu.

Foto: Instagram @nidodileda

Gre za superuno, kar pomeni, da bo Luna bližje Zemlji, zato bo na nebu videti večja in svetlejša kot običajno hkrati pa lahko prinaša čustveno intenzivnejše dogodke.

Kaj sploh je Lunin cikel?

Lunin cikel je periodični proces, ki traja približno 29,5 dni in vključuje štiri glavne faze: mlaj, prvi krajec, ščip in zadnji krajec. Cikel se začne z mlajem, ko je Luna med Zemljo in Soncem, zato je ne vidimo. Mlaj simbolizira nov začetek in je najprimernejši čas za načrtovanje, manifestiranje ter uvajanje sprememb.

Foto: Unsplash

Po mlaju Luna raste, njena osvetljena stran postaja vse večja, dokler ne doseže prvega krajca, ko je vidimo kot polovično. Nato sledi Polna Luna ali ščip, ko je Luna v popolnosti osvetljena. Po tem začne Luna ponovno upadati in osvetljeni del znova izginja. Cikel se sklene z zadnjim krajcem, ko je vidna druga polovica Lune, nato pa se ponovno vrne v mlaj.

Kakšen pomen nosi polna Luna?

Polna Luna, ali ščip, je čas, ko na nebu vidimo Luno v vsej njeni veličini. Astronomsko gledano sta Sonce in Luna nasproti drug drugega, v astrologiji pa sta v nasprotnih astroloških znamenjih.

Luna je v astrologiji povezana z našimi čustvi, zato so ta med polno Luno še posebej močna in intenzivna. Polna Luna osvetljuje skrite plati našega čustvovanja, tisto, kar še ni bilo izraženo, občuteno ali priznano. Zaradi povečane občutljivosti je to primeren čas za introspekcijo ter razne prakse in rituale, s katerimi se lahko varno povežemo s čustvenim dogajanjem (pisanje, meditacija, ples ipd.).

Super Polna Luna v Ovnu

Oven, prvo znamenje zodiaka, simbolizira vodstvo, samozavest in akcijo. Ko je polna Luna v tem znamenju, so čustva še posebej intenzivna, kar nas spodbuja k prevzemanju vodstvene vloge in iskanju samozavesti. Polna Luna v znamenju bojevnika Ovna lahko sproži globoko zakoreninjeno jezo in frustracije. Pod njenim vplivom pogosto občutimo nujo po delovanju, potrebo po novih izzivih in takojšnjem ukrepanju. Če najdemo pravo ravnovesje, nas lahko polna Luna v Ovnu vodi k večji produktivnosti.

Iskanje ravnovesja med avtonomijo in povezanostjo

Vsaka polna Luna izpostavlja nasprotna, a dopolnjujoča si znamenja. Ta mesec se osredotoča na dinamiko med Ovnom (znamenjem, v katerem je tokrat Luna) in Tehtnico (znamenjem, v katerem je tokrat Sonce), kar poudarja ravnotežje med neodvisnostjo in soodvisnostjo, svobodo in povezanostjo, avtonomijo in skupnim bivanjem.

V ospredju so odnosi in vse bolj jasno postaja, kaj ne deluje, kaj je neuravnoteženo ali temelji na napačnih predpostavkah. Ta polna Luna nas spodbuja k drznim odločitvam, postavljanju jasnih mej in zapuščanju situacij, ki nam ne koristijo več.

Na koga bo Super Luna najbolj vplivala?

Super polna luna bo najbolj vplivala na tiste, ki imajo planete ali pomembne točke svojega horoskopa okoli 24º kardinalnih znamenj (Oven, Rak, Tehtnica in Kozorog). Ker gre za aktivno energijo, je verjetno, da se bo ljudem, na katere bo ta luna najbolj vplivala, odprla nova pot ali jim bila predstavljena določena pobuda.

Super luna v Ovnu vabi k razmisleku o preteklih mesecih, k osvetlitvi in priznanju osebne rasti ter k osvoboditvi od stvari, ki nam ne služijo več.

Avtor
Piše

Nina Vidrih

Style. Več novic