Te 3 besede definirajo vaš osebni slog

22. oktober 2024

Te 3 besede definirajo vaš osebni slog

22. oktober 2024
Foto: Instagram @tamara
Te 3 besede definirajo vaš osebni slog

Te 3 besede definirajo vaš osebni slog

22. oktober 2024
Foto: Instagram @tamara

Metoda treh besed, ki jo je razvila znana stilistka, vam omogoča, da s pomočjo treh pridevnikov prepoznate svoj slog in ga začnete zavestno oblikovati.

Stilistka in avtorica knjige Wear it Well Allison Bornstein je razvila metodo, s katero svoj slog definirate s tremi besedami. Te tri besede opisujejo vaš osebni slog in izražajo, kako se želite počutiti v oblačilih. Prav tako vam pomagajo, ko se znajdete v dilemi, kaj obleči ali ko iščete nov kos oblačil.

View this post on Instagram

A post shared by Allison Bornstein (@allisonbornstein6)

Metoda treh besed vam pomaga strniti svoj slog v tri pridevnike. Allison verjame, da imamo vsi svoj stil, čeprav mnogi menijo, da ga še vedno iščejo. Po njenem mnenju lahko vsak najde svoj slog – in to kar v svoji omari.

Katere so te tri besede?

  1. Realistična beseda
    To besedo najdete tako, da iz svoje garderobne omare potegnete kose, ki jih najpogosteje nosite. To so oblačila, ki jih redno uporabljate, čeprav morda niso vaši najljubši kosi. Ti kosi vam bodo razkrili vašo prvo besedo.

Izbrana oblačila obesite na stojalo ali jih razporedite po postelji ter razmislite, kateri pridevniki bi jih najbolje opisali. Primeri teh besed so: preveliko, krojeno, sproščeno, monokromatsko …

  1. Aspiracijska beseda
    Druga beseda predstavlja, kako si želite, da bi vaš slog izgledal. To je vaš “ciljni” slog, vaša “severna zvezda”, ki vam kaže pot, kam želite svoj slog razviti. Pomagate si lahko s Pinterestom, modnimi revijami, Instagramom … Pri pregledu fotografij stajlingov, ki so vam všeč, bodite pozorni na ponavljajoče se elemente, ki vas pritegnejo – morda določena barva, silhueta, tema ali obdobje.

Vaša aspiracijska beseda je lahko povsem nasprotna realistični besedi. Če ste kot prvo besedo izbrali “športen”, je vaša druga beseda lahko “eleganten”.

Pogosto se zgodi, da ljudje izberejo dve nasprotujoči si besedi ali sloga. Allison meni, da to pravzaprav vodi k najboljšemu osebnemu slogu. Kot primer navaja Mary-Kate Olsen, za katero meni, da so njene tri besede: “prefinjen”, “neurejen” in “prevelik”. Sposobnost združiti prefinjenost in neurejenost je tista čarovnija, ki njen slog naredi tako edinstven.

  1. Čustvena beseda
    Tretja beseda izhaja iz vprašanja: Kako se želite počutiti v svojih oblačilih? Nekaj primerov besed: sproščeno, seksi, močno …

Ko imate izbrane svoje tri besede, si vzemite čas in na podlagi njih sestavite različne stajlinge. Allison pravi, da se pogosto oblačimo instinktivno, tudi če nimamo jasno definiranih svojih treh besed. Kljub temu vam lahko ta metoda pomaga, še posebej takrat, ko imate kakšen kos, ki vam je všeč, a ne veste, kako bi ga kombinirali.

Če imate težave pri izbiri besed, Allison svetuje, da najprej razmislite o tem, kaj vam pri slogu zagotovo ni všeč – na primer neudobje, strogost itd. Verjetno bo beseda, ki opisuje nasprotje teh občutkov, prava izbira za vas.

Avtor
Piše

Nina Vidrih

Style. Več novic