Receptov in trikov za pripravo cimetovih rolic je na spletu ogromno, a ta, ki ga je delila norveška vplivnica Helene Myhre, je vreden pozornosti.
Helene Myhre, ki na Instagramu več kot milijonu sledilcev deli ideje za avanturistična potovanja po Norveški, na svojem profilu pogosto testira in ocenjuje cimetove rolice. V videu je sledilcem razkrila svojo različico recepta za to priljubljeno sladico.
Sestavine za testo:
- 1020 g moke
- 1 paketek suhega kvasa (13 g)
- 200 g sladkorja
- 3 čajne žličke kardamoma
- 1 čajna žlička cimeta
- 2 jajci
- 6 dl (2,5 skodelice) vode
- 200 g mehkega masla
Sestavine za nadev iz cimeta in kardamoma:
- 200 g masla
- 200 g rjavega sladkorja
- 4 jedilne žlice cimeta
- 2 jedilni žlici sveže mletega kardamoma
- 2 čajni žlički vanilijevega sladkorja
- 0,5 čajne žličke soli
Opcijsko lahko v testo dodate tudi koščke čokolade za še bogatejši okus.
Priprava:
V večji posodi najprej zmešajte suhe sestavine: moko, suh kvas, kardamom, cimet in sladkor. Nato dodajte jajci in vodo ter dobro premešajte. Na koncu dodajte še mehko maslo in testo dobro pregnetite. Testo pustite vzhajati eno uro.
Za nadev zmešajte maslo, rjavi sladkor, kardamom, vanilijev sladkor in sol. Ko je testo vzhajano, ga razvaljajte in enakomerno premažite z nadevom. Po želji lahko dodate koščke bele ali temne čokolade za še slajše rolice.
Ko je testo nadevano, ga narežite na enakomerne trakove, ki jih zvijete v rolice. Pred peko naj rolice vzhajajo še 30 minut.
Rolice pecite 8–10 minut na 225°C.
Celoten postopek in dodatne nasvete, kako je cimetove rolice pripravila znana vplivnica, si lahko ogledate v videu.