December je mesec kričečih okraskov, pisanih barv in izobilja praznične dekoracije. Enako velja za sladice. Več, tem bolje. Okraševanje sladic je tudi popoln način, da svoje sladke stvaritve spremenite v osrednji del praznične mize.
Praznična dekoracija sladic ni le ustvarjalno izražanje, temveč tudi način, kako svoja prizadevanja in gostoljubje deliti z najbližjimi. Naj bo okraševanje zabaven ritual, ki ga lahko uživate sami ali v krogu svojih najdražjih!
Ideje in inspiracijo za okraševanje kolačkov z Dolcela mešanico sta z nami delili finalistka priljubljene kuharske oddaje Masterchef Klara Šmigoc ter vplivnica Zala Zagoričnik.
Klara in Zala sta si peko čokoladnih kolačkov olajšali z Dolcela mešanico za muffine, ki je enostavna in hitra rešitev, kadar vam `pade cuker` in ko dobite nenapovedane obiske in je vaš hladilnik skorajda prazen.
Priprava je enostavna, saj mešanici dodate 1 jajce, 100 ml olja, 150 ml vode ter vse sestavine mešajte, da dobite gladko testo. Vmešajte čokoladne zvezdice in zmes nadevajte v modelčke ter pecite približno 20 minut pri 200 °C.
Klara in Zala sta se odločili za klasične božične barve, temno zeleno, živahno rdečo ter belo. Uporabili sta jedilne barve, ki so ena najbolj enostavnih možnosti dekoracije. Kremi za okraševane tort ali sladki smetani primešajte nekaj kapljic poljubne jedilne barve in dobro premešajte. Če nimate jedilnih barv, zadostujejo tudi sadni sokovi oz. smetani dodajte zmiksano sadje.
Če nimate dekorirne vrečke, nič hudega, kremo nadevajte v prozorno vrečko za živila in na enem koncu odrežite majhen košček vrečke. Lahko naredite raven ali cik cak rez, odvisno od učinka, ki ga želite.
Glazura v belih, rdečih in zelenih odtenkih prinese klasičen praznični pridih, medtem ko lahko z dodajanjem naravnih elementov, kot so brusnice, oreščki ali vejice rozmarina, ustvarite eleganten in bolj rustikalen videz.
Pri dekoraciji se prepustite domišljiji in pustite kreativnosti prosto pot. Dolcela muffine lahko tako okrasite tudi s sadjem in oreščki (na primer zdrobljena pistacija, mandljevi lističi), kupljenimi prazničnimi sladkornimi dodatki, ki so voljo v številnih oblikah in barvah.
Če nimate nič pri roki, si lahko pomagate tudi s čokolado, naredite na primer čokoladne ostružke ali dodate zgolj dekorativni element kot je pentlja iz blaga.
Verjamemo, da bo letošnji december poln prazničnega ustvarjanja sladic. Najbolje pri tem je, da vam ne bo treba skrbeti za okus in preživeti ure ob pečici.
Izberite Dolcela mešanice, poleg muffinov je na voljo še veliko drugih okusnih sladic, ter jih le še okrasite. Gostje bodo prepričani, da ste zavili v prvo slaščičarno!