Kremne rezine so ena izmed najbolj priljubljenih sladic, ki navdušujejo z značilno rahlo kremo in hrustljavim listnatim testom. Popoln praznični posladek za vsakogar, ki ceni prefinjene, a preproste okuse, priprava pa je otročje lahka.
Kremne rezine so ena izmed najbolj priljubljenih sladic, ki navdušujejo z značilno rahlo kremo in hrustljavim listnatim testom. Popoln praznični posladek za vsakogar, ki ceni prefinjene, a preproste okuse, priprava pa je otročje lahka.
Vsi pravijo, da so sladice zahteve za pripravo, a ne, če uporabite Dolcela mešanice. Pri Dolceli imajo na voljo veliko izbiro mešanic, ki vam prihranijo veliko časa pri ustvarjanju sladic in vedno uspejo.
Okusna sladica, ki se je mi v teh dneh najbolj veselimo, so kremne rezine oz kremšnite, kakor jim največkrat rečemo. Puhaste, sladke in hrustljave. Priprava je hitra in enostavna, saj kreme zaradi mešanice Dolcela, ni treba kuhati.
To sta v praksi preizkusili tudi nekdanja tekmovalka v Masterchefu Klara Šmigoc ter vplivnica Zala Zagoričnik, ki sta bili nad hitro pripravo in slastnim okusom sladice navdušeni.
Za pripravo 12–15 kremnih rezin potrebujete le 5 dl hladnega mleka (približno 15 °C) in vsebino ene vrečke. Mešanico najprej zmešajte počasi z mešalnikom, nato še približno pet minut na srednji hitrosti. Pripravljeno kremo razporedite na pečeno listnato testo velikosti 15 x 25 cm, jo poravnajte in prekrijte z drugim oblatom. Rezultat? Popolne kremne rezine, ki bodo navdušile družino in prijatelje.
Mešanica Dolcela krema za kremne rezine ni namenjena samo pripravi klasičnih kremnih rezin, temveč jo lahko uporabite tudi pri ustvarjanju drugih sladic. Njena vsestranskost omogoča nešteto kombinacij, ki zadovoljijo še tako zahtevne sladkosnede.
Lahko jo uporabite za pripravo princesk, kot preliv oz. kremo v palačinkah in na vafljih, sadnih pitah s krhkim testom, za svežino v kombinaciji s kolači in pecivom, največkrat pa je krema za kremne rezine zvezda najrazličnejših sladic v kozarčkih, ki so enostavne za pripravo.
Odlična je v domačih puhasth krofih, kot polnilo v muffinih in sladkih rogljičkih, nenazadnje jo lahko uporabite tudi za rulade in torte, v čokoladnih tacosih ali pa vanjo pomakate praznične piškote.
Če ste ljubitelji dodelanih sladic in se ne zadovoljite z osnovnimi okusi in videzom ter uživate v eksperimenitranju v kuhinji, lahko okus kreme za kremne rezine še nadgradite. Kako? Dodajte ji sestavine ali kremo okrasite z najrazličnejšimi okraski.
V kremo lahko za nekaj ostrine dodate rum ali konjak, za več kisline naribano lupino limone ali pomaranče, za intenzivnejši okus semena vanilje ter za popularne sladice žlico pastacijine kreme.
Včasih se znajdemo v trenutkih, ko nas nepričakovano obiščejo gostje ali pa nas preprosto premami želja po nečem sladkem. Dolcela mešanice za sladice so popolna rešitev za takšne trenutke – hitre, enostavne in vedno okusne.
Z Dolcelinim bogatim izborom mešanic lahko vsak dan v tednu razvajate sebe in svoje najbližje z drugo sladico. Od mehkih muffinov in kremastega tiramisuja do nežne panna cotte, hrustljavih princesk in številnih drugih okusov, vsak najde nekaj, kar mu je pisano na kožo.
Dolcela mešanice so zasnovane tako, da je priprava sladic hitra in preprosta, hkrati pa zagotavljajo popoln okus, ki očara vse. Ne glede na to, ali gre za vsakodnevno sladkanje ali posebne priložnosti, vam prihranijo dragocen čas in trud, da lahko le uživate v sladkih trenutkih.