Sodobna različica tiramisuja, ki jo morate poskusiti

08. april 2025

Sodobna različica tiramisuja, ki jo morate poskusiti

08. april 2025
Foto: Instagram @mycomfortlifestyle
Sodobna različica tiramisuja, ki jo morate poskusiti

Sodobna različica tiramisuja, ki jo morate poskusiti

08. april 2025
Foto: Instagram @mycomfortlifestyle

Če ste ljubitelj tiramisuja, boste nad tem novim receptom zagotovo navdušeni.

Tiramisu je že dolgo ena izmed najbolj priljubljenih sladic, vendar so sodobni trendi v svetu sladic vedno pripravljeni ponuditi nekaj svežega. Na Instagramu smo odkrili recept, ki je popolna mešanica klasičnega tiramisuja in bogatih čokoladnih brownijev.

Foto: Instagram @bakes_by_brea

Predstavljamo vam tiramisu brownies, sladico, ki združuje nežne okuse kave, mascarpone kremo, čokoladne osnove in dodatno plast piškotov, ki bo še obogati to prefinjeno sladico.

Sestavine:

Tiramisu brownies združujejo preprostost browniesov z luksuzno kremasto plastjo tiramisuja in dodatno plastjo piškotov, ki jih namočimo v kavo, da ustvarimo pravo tiramisu izkušnjo. Za pripravo boste potrebovali:

Za brownie osnovo:

  • 1 skodelica masla (227 g)
  • 400 g temne čokolade (70 %), grobo sesekljane
  • 1/2 skodelice nesladkanega kakava v prahu (60 g)
  • 1 skodelica večnamenskega moke (120 g)
  • 5 velikih jajc
  • 1 skodelica temno rjavega sladkorja (140 g)
  • 1 skodelica belega sladkorja (200 g)
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 žlica vanilijevega ekstrakta
  • 1 žlica instant espresso prahu

Za tiramisu kremo:

  • 230 g mascarpone sira
  • 1 skodelica smetane za stepanje (240 ml)
  • 1/4 skodelice sladkorja (50 g)
  • 1/4 čajne žličke soli
  • 1 žlica vanilijeve paste
  • 1 žlica instant espresso prahu

Za piškote in namakanje:

  • 150 g piškotov (najbolje savoiardi ali drugi piškoti, ki so primerni za tiramisu)
  • 1 skodelica kave (ohlajene, lahko uporabite tudi espresso)

Za posipanje:

  • 3 žlice nesladkanega kakava v prahu
Foto: Instagram @seasonal_cravings

Postopek:

Brownie osnova:

Pečico segrejte na 175 °C in pekač pripravite s papirjem za peko. V loncu stopite maslo in dodajte sesekljano čokolado. Mešajte, dokler ne postane gladko, nato pustite, da se ohladi. V skledi zmešajte moko, kakav in espresso prah.

Jajca stepite s sladkorjem in vanilijo, dokler zmes ne postane lahka in gosta (približno 4–5 minut). Ohlajeno čokoladno mešanico vmešajte v jajčno zmes, nato dodajte suhe sestavine in vse dobro premešajte. Zmes vlijte v pekač in pecite približno 25 minut, dokler se vrh ne postane rahlo razpokan.

Tiramisu krema:

V skledi stepite mascarpone in smetano, dokler ne postaneta gladka. Dodajte sladkor, vanilijo in espresso prah, ter stepajte, dokler ne postane gosta in kremasta.

Sestavljanje:

Ko so browniesi popolnoma ohlajeni, jih razrežite na kvadratke, vendar jih pustite v pekaču, da bodo imeli stabilno osnovo. Piškote nežno namočite v ohlajeno kavo, da postanejo rahlo vlažni, vendar ne preveč mehki.

Namočene piškote razporedite po vrhu browniesov, tako da pokrijejo celo površino. Na piškote enakomerno nanesite plast tiramisu kreme.

Pika na i:

Ko so vse plasti sestavljene, površino posujte s kakavom v prahu, da sladica dobi še dodatno globino okusa. Pustite, da se sladica ohladi v hladilniku najmanj 2 uri, da se vse plasti povežejo in okusi prepojijo.

Tiramisu brownies so popolna sladica za vse, ki obožujete tradicionalni tiramisu, vendar želite nekaj novega. Preizkusite ta recept, ga delite s prijatelji in se prepričajte, zakaj je ta sladica nova senzacija na Instagramu!

Avtor
Piše

Katarina Mljač

Style.Več novic