Tiramisu je že dolgo ena izmed najbolj priljubljenih sladic, vendar so sodobni trendi v svetu sladic vedno pripravljeni ponuditi nekaj svežega. Na Instagramu smo odkrili recept, ki je popolna mešanica klasičnega tiramisuja in bogatih čokoladnih brownijev.

Predstavljamo vam tiramisu brownies, sladico, ki združuje nežne okuse kave, mascarpone kremo, čokoladne osnove in dodatno plast piškotov, ki bo še obogati to prefinjeno sladico.
Sestavine:
Tiramisu brownies združujejo preprostost browniesov z luksuzno kremasto plastjo tiramisuja in dodatno plastjo piškotov, ki jih namočimo v kavo, da ustvarimo pravo tiramisu izkušnjo. Za pripravo boste potrebovali:
Za brownie osnovo:
- 1 skodelica masla (227 g)
- 400 g temne čokolade (70 %), grobo sesekljane
- 1/2 skodelice nesladkanega kakava v prahu (60 g)
- 1 skodelica večnamenskega moke (120 g)
- 5 velikih jajc
- 1 skodelica temno rjavega sladkorja (140 g)
- 1 skodelica belega sladkorja (200 g)
- 1 čajna žlička soli
- 1 žlica vanilijevega ekstrakta
- 1 žlica instant espresso prahu
Za tiramisu kremo:
- 230 g mascarpone sira
- 1 skodelica smetane za stepanje (240 ml)
- 1/4 skodelice sladkorja (50 g)
- 1/4 čajne žličke soli
- 1 žlica vanilijeve paste
- 1 žlica instant espresso prahu
Za piškote in namakanje:
- 150 g piškotov (najbolje savoiardi ali drugi piškoti, ki so primerni za tiramisu)
- 1 skodelica kave (ohlajene, lahko uporabite tudi espresso)
Za posipanje:
- 3 žlice nesladkanega kakava v prahu

Postopek:
Brownie osnova:
Pečico segrejte na 175 °C in pekač pripravite s papirjem za peko. V loncu stopite maslo in dodajte sesekljano čokolado. Mešajte, dokler ne postane gladko, nato pustite, da se ohladi. V skledi zmešajte moko, kakav in espresso prah.
Jajca stepite s sladkorjem in vanilijo, dokler zmes ne postane lahka in gosta (približno 4–5 minut). Ohlajeno čokoladno mešanico vmešajte v jajčno zmes, nato dodajte suhe sestavine in vse dobro premešajte. Zmes vlijte v pekač in pecite približno 25 minut, dokler se vrh ne postane rahlo razpokan.
Tiramisu krema:
V skledi stepite mascarpone in smetano, dokler ne postaneta gladka. Dodajte sladkor, vanilijo in espresso prah, ter stepajte, dokler ne postane gosta in kremasta.
Sestavljanje:
Ko so browniesi popolnoma ohlajeni, jih razrežite na kvadratke, vendar jih pustite v pekaču, da bodo imeli stabilno osnovo. Piškote nežno namočite v ohlajeno kavo, da postanejo rahlo vlažni, vendar ne preveč mehki.
Namočene piškote razporedite po vrhu browniesov, tako da pokrijejo celo površino. Na piškote enakomerno nanesite plast tiramisu kreme.
Pika na i:
Ko so vse plasti sestavljene, površino posujte s kakavom v prahu, da sladica dobi še dodatno globino okusa. Pustite, da se sladica ohladi v hladilniku najmanj 2 uri, da se vse plasti povežejo in okusi prepojijo.
Tiramisu brownies so popolna sladica za vse, ki obožujete tradicionalni tiramisu, vendar želite nekaj novega. Preizkusite ta recept, ga delite s prijatelji in se prepričajte, zakaj je ta sladica nova senzacija na Instagramu!
