Čokoladna jajčka z arašidovim maslom, ki osvajajo Instagram

19. april 2025

Čokoladna jajčka z arašidovim maslom, ki osvajajo Instagram

19. april 2025
Foto: Instagram @nobizlikedoughbiz
Čokoladna jajčka z arašidovim maslom, ki osvajajo Instagram

Čokoladna jajčka z arašidovim maslom, ki osvajajo Instagram

19. april 2025
Foto: Instagram @pinchmegoodfood

Če ste ljubitelji čokolade in arašidovega masla, potem vas bo ta velikonočna sladica zagotovo povsem navdušila.

Velika noč ni le praznik pirhov, temveč tudi pravi raj za ljubitelje sladkega. Med pisanimi dekoracijami in vonjem po pomladi so tako letos Instagram preplavila čokoladna jajčka z arašidovim maslom, ki niso samo čudovita na pogled, temveč tudi neverjetno okusna. In kaj je najboljše? Niso zahtevna za pripravo!

Namesto zapletenega pečenja in dolgih seznamov sestavin, se ta recept drži minimalističnega pristopa. Potrebujete le nekaj osnovnih sestavin, malo ustvarjalnosti in dobre volje, in že boste ustvarili najbolj ljubko velikonočno sladico, ki bo navdušila vse, ki jo bodo poskusili.

Čokoladna jajčka z arašidovim maslom
Foto: Instagram @stir.taste.smile

Sestavine:

  • 250 g arašidovega masla
  • 1/4 skodelice javorjevega sirupa
  • 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
  • 1 skodelica mandljeve moke
  • 1 skodelica čokoladnih koščkov čokoladne koščke (bela, mlečna ali temna)
  • 1 žlica sončničnega olja (ali kokosovega)

Postopek:

1. V skledi zmešajte arašidovo maslo, javorjev sirup in vaniljev ekstrakt. Vmešajte mandljevo moko. Zmes oblikujte v jajčka in jih položite na pekač, obložen s papirjem za peko. Postavite jih v zamrzovalnik za 30 minut.

2. Za glazuro stopite čokolado, zmešano z oljem, v mikrovalovni pečici ali nad paro.

3. Ko se jajčka iz arašidovega masla strdijo, jih vzemite iz zamrzovalnika in s pomočjo dveh vilic vsako jajce pomočite v stopljeno čokolado, nato pa ga položite nazaj na papir za peko ali rešetko za hlajenje. Postavite jih nazaj v zamrzovalnik za 15 minut. In to je to!

4. Shranjujete jih lahko v neprodušno zaprti posodi v zamrzovalniku do dva meseca – če jih seveda prej ne zmanjka.

Style.Več novic