Viralne puhaste palačinke, ki jih najdete tudi v Ljubljani

16. junij 2025

Viralne puhaste palačinke, ki jih najdete tudi v Ljubljani

16. junij 2025
Foto: Pexels
Viralne puhaste palačinke, ki jih najdete tudi v Ljubljani

Viralne puhaste palačinke, ki jih najdete tudi v Ljubljani

16. junij 2025
Foto: Pexels

Zagotovo ste na družbenih omrežjih že kdaj zasledili viralne puhaste palačinke, ki s svojo sočno teksturo in okusnimi prelivi obljubljajo pravo kulinarično doživetje.

Za razliko od običajnih palačink imajo te bolj puhasto teksturo in so tudi precej večje, v ustih pa se skoraj stopijo. Poznane so tudi pod imenom japonske palačinke, njihova znamenita struktura pa je posledica prav posebne priprave, kjer ločeno stepemo beljake in s tem ustvarimo meringo, ki se kasneje vmeša v preostalo testo.

Morda ste jih kdaj že poizkusili poustvariti doma, a ste na koncu ugotovili, da recept ni tako preprost kot za navadne palačinke. Ne skrbite, saj so te slavne palačinke prišle tudi v Ljubljano in zdaj se lahko posladkate brez prevelikega truda.

Foto: Instagram @angelfood_soufflepalacinke

Obiščite restavracijo Angel food, ki jo najdete v Župančičevi jami, na naslovu Štihova ulica 11, kjer je po novem doma vonj okusnih palačink.

Nudijo številne okuse, med drugim lahko izbirate med okusi Kinder, Ferrero, Rafaello, oreo-mlečno čokolado, Snickers … seveda pa nudijo ponudbo tudi za ljubitelje sadja, saj ponujajo palačinke z jagodami, mareličnim džemom in borovnicami.

Prav zagotovo boste tam našli nekaj po svojem okusu in se boste tja vračali vsakič, ko si boste zaželeli sladkih dobrot.

Foto: Instagram @angelfood_soufflepalacinke

Če v Ljubljano zaidete bolj poredko, smo za vas našli preprost recept, s katerim bo njihova priprava postala mala malica.

Sestavine:

  • tri velika jajca
  • tri žlice mleka
  • štiri žlice moke
  • dva grama pecilnega praška
  •  tri žlice sladkorja

Kot lahko vidite za pripravo ne boste potrebovali preveč sestavin. Kakšen pa je postopek priprave?

  1. Ločite rumenjake od beljakov. Slednjim dodajte tri žlice sladkorja in jih stepite v trd sneg. Rumenjakom dodajte tri žlice mleka, štiri žlice moke in dva grama pecilnega praška.
  2. Nato združite obe mešanici. Pekač premažite z malo olja in pristavite na nizko temperaturo. Za eno palačinko potrebujete od dve do tri žlice zmesi.
  3. V ponev dodajte še nekaj vode in pokrijte za pet minut. Pecite na zelo nizki temperaturi. Palačinko obrnite in na nizki temperaturi pecite še tri minute na drugi strani.
  4. Palačinke so pripravljene, zdaj pa preostane le še izbira pravega namaza.
Foto: Instagram @junelabel

Avtor
Piše

Julija Jesenovec

Style.Več novic