Ker nam brunch predstavlja trenutek, ko si vzamemo čas za sproščeno druženje, klepet in uživanje v dobri hrani, smo tudi me želele izkusiti ta prijetni ritual v enem izmed ljubljanskih kulinaričnih kotičkov.
V senci dreves, obdani z vonjem kave
Po kratkem, a premišljenem posvetu smo se odločile, da se odpravimo v Lana’s Corner, ljubko ljubljansko kavarnico in bistro, ki se nahaja na Nazorjevi ulici 6 in preizkusimo njihov brunch.
Ob prihodu nas je pozdravila senca krošenj, ki so nežno prepuščale sončne žarke na mize pod njimi. Mešanica zvokov (oddaljeni smeh in pogovor mimoidočih, ropot porcelana in tiho brnenje kave, ki se pripravlja v aparatu) je ustvarila občutek počasnega, a veselega začetka dneva.
Kavarna ima poleg zunanjega tudi ljubek in prostoren notranji del, kjer gostje v prijetni atmosferi lahko uživajo tudi takrat, ko zunanje temperature niso več tako prijetne. Za nas je bila na topel poletni dan miza na terasi popoln izbor: dovolj zasebnosti za pogovor, a še vedno s pogledom na utrip ulice.
Kratek, a premišljen meni
Ko smo se udobno namestile, smo začele preučevati njihov meni. Ni obsežen, a ima ravno prav izbire, da bo vsak našel nekaj zase.
Na izbiro imajo pet slanih jedi, ki vključuje jajčka po benediktinsko, avokado toast, klasična jajčka, sendvič z lososom in shaksouko – tradicionalno jed iz severne Afrike, ki vsebuje poširana jajca v paradižnikovi omaki z zelenjavo in feta sirom.

Na njihovem meniju je moč najti tudi dve različni bouli z granolo, medom, kokosom, sezonskim sadjem in grškim jogurtom. Kot dodatek lahko izberete chia semena ali arašidovo maslo za doplačilo evra in pol.
Poleg si lahko privoščite tudi osvežilen smuti, ki je na voljo v šestih različnih variantah. Na svoj račun pa bodo prišli tudi ljubitelji sladkega bruncha, saj se lahko posladkajo s hišnimi palačinkami z okusom nutele, pistacije ali marmelade (7,50 €).
Okusi, ki pridejo z zamikom
Odločile smo se, da preizkusimo več njihovih jedi in si tako ustvarimo celotno sliko o njihovi ponudbi. Izbrale smo dve jedi iz njihovega slanega menija, smuti, ki nam je po opisu najbolj ustrezal in boulo. Želele smo ji dodati arašidovo maslo, ki pa ga je žal zmanjkalo, zato smo se zadovoljile s chia semeni.
Na tem mestu bomo besedo ali dve namenile tudi postrežbi. Osebje je bilo prijazno, nasmejano in ustrežljivo, a tokrat žal nekoliko počasnejše.

Razumele smo, da imajo veliko dela in strank, zato smo potrpežljivo počakale, čeprav je od trenutka, ko smo se usedle, do trenutka, ko smo na mizo prejele celoten nabor naročenih jedi, minilo več kot 40 minut.
Najprej sta prišla na vrsto topla krožnika (jajčka po benediktinsko in shakshouka), na smuti in boulo pa smo čakale še dodatnih deset do petnajst minut. Ko so ju končno postregli, so se iskreno opravičili za zamudo in pojasnili, da jim je nagajal aparat za pripravo smutijev.
Takšna iskrenost in spoštljiv odnos do gostov vedno pustita dober vtis, saj pokažeta, da jim je resnično mar, da gost odide zadovoljen.
Med povprečnim in izjemnim
Z vsemi jedmi na mizi smo tako lahko začele z našo degustacijo. Najprej smo preizkusile jajčka po benediktinsko s slanino (10,50 €), ki so bila sicer tehnično korektna (mehko poširana jajca in svilnata holandska omaka, postreženi v odličnem slanem rogljičku), vendar okus ni presegel pričakovanj.

Pri shakshouki (9,90 €) nas je navdušila njena barvitost in bogata zelenjavna osnova, a je bila žal nekoliko prekisla, kar je zasenčilo ostale note jedi. Pravzaprav je kisla paradižnikova nota povsem prevzela jed in nam dala občutek, da jemo preprosto paradižnikovo juho.
Zraven so postregli hišni kruh z drožmi, ki je bil pokapan z olivnim oljem in je s svojim okusom zasijal v krožniku. S svojo hrustljavostjo in aromo je zagotavljal dodatno vrednost drugače povsem povprečnemu krožniku.

Glavnima jedema je sledil smuti iz acai jagod, borovnic, manga in jagod (7,50 €), ki je bil ravno prav gost in naravno sladek, da je poskrbel za popolno ravnovesje po bolj nasitnih jedeh.

Absolutna zvezda bruncha pa je bila grška boula (9,50 €). Najbolj nas je navdušil njen kremast grški jogurt, prelit z medom, posut s kokosom, chia semeni in obložen s sezonskim sadjem, ki je na žlici predstavljal popoln poletni grižljaj – svež, lahek in poln okusa. Sadje je bilo sveže in sočno, kokos pa je dodal aromo, ki je očarala naše brbončice.

Vse jedi so bile estetsko dovršene in lepo postrežene. Na krožnikih je bilo videti premišljene barvne kombinacije in ravno prav podrobnosti, da je vsaka jed delovala vabljivo že na prvi pogled.
Ni šlo le za okus, temveč tudi za tisti še kako pomemben prvi vtis, ko pogled ujame lepo aranžiran krožnik in te povabi, da takoj poskusiš prvi grižljaj.

Konec, kot se spodobi
Kava, ki je lepo zaokrožila obrok, je bila vrhunska. Preizkusile smo njihov capuccino in belo kavo, ki sta nas navdušila s svojim polnim okusom, uravnoteženostjo, bila pa sta tudi dovolj močna, da sta nas poživila in dodala piko na i celotni izkušnji.
Kava je bila postrežena v lepih skodelicah, ki so pripomogle k čudoviti atmosferi in estetski dovršenosti kavarne.
Na koncu lahko rečemo, da Lana’s Corner ponuja prijetno brunch izkušnjo v čudovitem ambientu sredi mesta, ki bo navdušila vse, ki si želijo sproščenega dopoldneva ob kavi in lahkotnih, estetsko dovršenih jedeh.
Kljub nekaj manjšim pomanjkljivostim v hitrosti postrežbe in ravnotežju okusov pri nekaterih jedeh, nas je navdušila njihova iskrenost, dobra kava in izjemna boula, ki je postala naš poletni favorit.
