Za dodaten kick poskrbi še pistacija, sestavini, kateri v zadnjih letih nikakor ne moremo ubežati, ki celotno sladico še nadgradi. Ustvarjanje v kuhinji bo hitro in enostavno, tako da so lahko vaši pomočniki tudi vaši najmlajši.
Recept je na svojem IG profilu objavila Sammy, ameriška slaščičarka, ki ima svoje slaščičarsko in catering podjetje z imenom Saison.
Sestavine:
Masa za palačinke:
- 1 1⁄4 skodelice pistacijevega mleka
- 1⁄2 skodelice vode
- 4 jajca
- 1 skodelica + 1 žlica moke
- 1 žlička kardamoma
- 2 žlici sladkorja

Nadev:
- 1 in 1/2 skodelice mascarponeja
- 1 in 1/2 skodelice sladkorja v prahu
- 1 in 1/2 skodelice smetane
- 1 žlica vanilijeve paste
Za jasminove in vanilijeve poširane hruške:
- 4 srednje velike, čvrste hruške (odlične so bosc), olupljene, 2 razpolovljene in brez pešk, 2 cele
- 3/4 skodelice sladkorja
- 3 žlice jasminovega čaja
- 4 skodelice vrele vode
- 1 vanilijev strok
- Sok 1 limone
Postopek:
1. Palačinke naredite tako, da v skledi zmešajte vse sestavine dokler ne dobite gladko testo. Maso pustite počivati 30 minut. Palačinske specite na maslu do zlato rumene barve. Pripravljene palačinke pustite, da se popolnoma ohladijo, medtem pripravlite nadev.
2. V skledo električnega mešalnika dodajte mascarpone in mešajte, dokler ne postane kremast. Dodajte sladkor v prahu, nato počasi dodajajte smetano in izvleček vanilijevega stroka, dokler ne dobite puhaste konsistence stepene smetane.
3. Prelijte vrelo vodo čez jasminov čaj in pustite stati 5 –10 minut. Precejen čaj prelijte v široko ponev z visokimi robovi ali drugo veliko posodo. Dodajte sladkor, limonin sok in vanilijeva stroka in zavrite. Z veliko žlico potopite olupljene hruške v vrelo tekočino. Tekočina naj hruške ravno pokrije; če jih ne pokrije, dodajte več vode.
4. Zmanjšajte ogenj na srednjo stopnjo in hruške kuhajte, dokler ne postanejo mehke, vendar še vedno ohranijo obliko, približno 20 minut, pri čemer jih na polovici kuhanja obrnite. Hruške pustite, da se ohladijo v tekočini, v kateri so se kuhale.

Sestavljanje torte:
Na servirni pladenj položite eno palačinko. Na palačinko položite 1 žlico nadeva. Nadev razporedite do robov in prekrijte z drugo palačinko. Ponavljajte, dokler ne porabite vseh palačink. Prekrijte s plastjo kreme in torto postavite v hladilnik za 2–3 ure (ali čez noč).
Ko je torta pripravljena za serviranje, hruške vzemite iz tekočine, v kateri so se kuhale. Tekočino vrnite v ponev in jo kuhajte, dokler ne postane gosta in sirupasta. Pustite, da se ohladi. Torto vzemite iz hladilnika, obložite s hruškami, ki so se kuhale v tekočini, in torto prelijte še s hruškovim sirupom.



