Čeprav topel gin ni novost v svetu zimskih koktejlov, bosta njegova priljubljenost in prisotnost na sezonskih druženjih po vsej verjetnosti letos še izrazitejši. Razlog za to je preprost: ponuja svežo, aromatično in nekoliko lažjo alternativo kuhanemu vinu, obenem pa je izjemno enostaven za pripravo.
Posebnost tega napitka je tudi v tem, da se pripravlja s čajem, ne le s sokovi ali začimbami, kar ga hkrati uvršča med pijače, ki jih lahko z nekaj humorja predstavimo kot “topel čaj z dodatkom”.
Za pripravo pijačo ne potrebujete posebnega znanja, pomembno je le, da izberete kakovosten gin, saj se njegove arome v toplem napitku še bolj poudarijo. Pripravlja se lahko z različnimi vrstami čaja in sadnih sokov, zelo dobro pa se izkaže kombinacija črnega čaja in mandarininega soka, ki napitku doda praznično citrusno noto. Recept najdete spodaj.

Sestavine:
- 30 ml gina
- 30 ml mandarininega soka (lahko tudi pomarančni sok)
- 60 ml vročega črnega čaja
- 15 ml sladkornega sirupa z začimbami (priporočeno: cimet, klinčki, zvezdni janež)
Priprava sladkornega sirupa:
V kozico vlijte vodo in dodajte sladkor v enakem razmerju. Zavrite, odstavite ter dodajte izbrane začimbe. Po 15 minutah precedite. Sirup lahko hranite v hladilniku do enega tedna.
Priprava napitka:
V skodelico prelijte vroč črni čaj, dodajte sok mandarine in sladkorni sirup, nato pa še gin. Premešajte in po želji okrasite s krhljem mandarine ali cimetovo palčko. Postrezite vroče.



