Viralni TikTok recept za domači kebab, ki ima skoraj 2 milijona ogledov

25. november 2025

Viralni TikTok recept za domači kebab, ki ima skoraj 2 milijona ogledov

25. november 2025
Foto: Unsplash
Viralni TikTok recept za domači kebab, ki ima skoraj 2 milijona ogledov

Viralni TikTok recept za domači kebab, ki ima skoraj 2 milijona ogledov

25. november 2025
Foto: Unsplash

Za dni, ko se vam ne ljubi niti do lokalnega kebab `majstra`, smo poiskali najboljši recept, da si ga lahko pripravite kar sami.

Hrvaška blogerka Maja Jalšovec je na TikToku objavila recept za domači kebab, ki je v hipu pritegnil pozornost številnih in zbral že več kot 1,8 milijona ogledov.

Maja, ki je leta 2022 tekmovala v hrvaškem Masterchefu in prejela nagrado v kategoriji Video zvezda natečaja Gastro zvijezda 2023, je v videu pojasnila, da gre za v osnovi zelo enostaven recept, ki ga je videla pri britanskem kulinaričnem vplivnežu z imenom Meze Mike.

Poleg mesa je sama pripravila še omako iz pečene zelenjave ter `napihnjene` lepinje, za katere je svojim sledilcem, na njihovo željo, prav tako zaupala recept. Za domačo pojedino v stilu arabske kuhinje spodaj objavljamo oba recepta:

@maja_jalsovec Kebab iz kućne radinosti – recipe by @MezeMike Sastojci 650 g mljevene junetine 1 veći crveni luk – izblendan sol papar češnjak u prahu ljuta mljevena paprika dimljena paprika timjan Peći na 220 stupnjeva oko 20 minuta #recept #hrana #doner #kebab ♬ original sound – Maja Jalšovec

Sestavine za kebab:

  • 650 g mlete govedine
  • 1 čebula
  • sol
  • poper
  • česen v prahu
  • mleta dimjena paprika
  • timijan

Sestavine za lepinje:

  • 450 g gladke moke
  • 100 g vode
  • 100 g mleka
  • 100 g grškega ali navadnega jogurta
  • 2 žlici olivnega ali sončničnega olja
  • 5 g suhega kvasa
  • 9 g soli
Foto: Instagram

Postopek za kebab:

  1. Mleto meso v mešalniku zmešajte skupaj s čebulo in vsemi začimbami.
  2. Meso na tanko zvaljajte med dvema peki papirjema in ga zavijte v sploščen zvitek. Zvitke položite na pekač in pecite v pečici na 200 stopinjah približno 20 minut.
  3. Po pečenju meso vzamite iz pečice ter ga natrgajte. Položite ga v lepinjo in dodajte sestavine po želji. Maja je dodala namaz iz pečene zelenjave, zelje, čebulo, jogurtovo omako in kumare, mi pa bi dodali še rdeče zelje in paradižnik.
@maja_jalsovec Balon lepinje Sastojci 450 g glatkog brašna 100 g vode 100 g mlijeka 100 g grčkog jogurta – može i obični 2 žlice masl ulja (može i obično) 5 g suhog kvasca 9 g soli Mjesiti tijesto 10 do 15 min dok nije potpuno glatko. Ostaviti da se smjesa udvostruči te nakon toga razdjeliti u 8 loptica od oko 85 do 90 g. Pazite dok oblikujete loptice da je svaka loptica potpuno glatka, da nema nikavih proreza nego da je cijela potpuno glatka. Vidite i u videu da sam spajala dijelove tijesta tokom formiranja jer mora biti sve jednolično. Kada ih oblikujete ostavite oko 20-ak minuta da se gluten malo opusti i onda ih valjkom oblikujte i neka vam je sve dobro pobrašnjeno. Stavite ih na pleh i pustite još dodatnih 20 min prije pečenja da odmore. Pecite na 250 stupnjeva oko 7 minuta. #recept #hrana #lepinje #balonlepinje #pecivo ♬ original sound – Maja Jalšovec

Postopek za lepinje:

  1. Sestavine zmešate in testo gnetete 10 do 15 minut, dokler ni popolnoma gladko. Pustite, da testo vzhaja do podvojenega volumna.
  2. Razdelite testo na 8 kroglic po približno 85 do 90 g. Prepričajte se, da je vsaka krogla popolnoma gladka, brez grudic ali rež.
  3. Ko jih oblikujemo, jih pustimo približno 20 minut, da se gluten malo sprosti in jih nato oblikujemo z valjarjem in pazimo, da je vse dobro pomokano.
  4. Položimo jih na pekač in pustimo počivati ​​dodatnih 20 minut pred peko. Pečemo na 250 stopinjah približno 7 minut.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style.Več novic