Kombinacija jabolk in cimeta je izjemno priljubljena v hladnih prazničnih dneh. Jabolka imajo namreč veliko vitaminov in mineralov, ki jih pozimi še posebej potrebujemo, cimet, ki sodi med začimbe, ki nas pogrejejo, pa uničuje bakterije in viruse.
V paru tako delujeta izjemno zdravilno, saj lahko lajšata prehladna obolenja in preprečujeta gripo ter vročino.

Jabolka s cimetom tako pogosto uporabljamo v različnih sladicah in pijačah, v kombinaciji z okusnimi vaflji pa so lahko tudi popoln obrok za začetek dneva.
Za pripravo potrebujete le sedem minut, narejeni pa so brez dodanega sladkorja, zato jih lahko brez slabe vesti prelijete tudi z javorjevim ali agavinim sirupom.

Sestavine:
- Jabolko
- Jajce
- Tri žlice pšenične moke
- Četrt čajne žličke pecilnega praška
- Dve žlici jogurta
- Četrt čajne žličke cimeta
- Maslo
Priprava:
- Jabolko operite, olupite in naribajte.
- Dodajte vse preostale sestavine in dobro premešajte.
- Pekač za vaflje namažite z maslom.
- Zmes za vaflje vlijte v pekač in jih pecite 4–5 minut.
- Po želji prelijte s sirupom in na vrh dodajte narezano jabolko, potreseno s cimetom.



