A-cut je popolna poskočna pričeska tega poletja

12. julij 2023

A-cut je popolna poskočna pričeska tega poletja

12. julij 2023

Odlična pričeska, ki ima že vgrajeno strukturo in poskočnost, odlično uokviri vaš obraz in poudari njegove poteze.

Ali veste, kaj je skrivnost resnično fenomenalne pričeske? Skrbno oblikovane plasti. Ta pričeska pa jih ima prilagojene do potankosti. Stilisti so jo poimenovali “A-cut,” saj je med številnimi razlogi tudi ta, da je preprosto boljša od vseh ostalih.

A-cut ima vgrajeno obliko, poskočnost in volumen, zaradi okvirja v obliki črke A, ki se začne s sredinskim delom in se z lepo razporejenimi plastmi usmeri navzven do širših koncev.

To je najnovejši trend v dolgi vrsti abecednih pričesk, ki vključujejo kroj v obliki črke C (ali ukrivljen kroj, ki ima ukrivljene, nežno spuščajoče se plasti, ki se nagibajo k licu in ga oblikujejo) kroj v obliki črke U (ki odstrani ostre robove iz obraza, ki uokvirjajo dele pričeske) in kroj v obliki črke V (ki se na koncih zoži v točko). Vsem je skupno to, da s plastmi oblikujete obliko las, ki vam ustreza.

Za več navdiha pa si spodaj oglejte nekaj naših najljubših variacij A-cut pričeske …

Salonski A-cut iz 90. let

Drobni prameni se pričnejo pri ustnicah, da ustvarijo strukturo, nato pa se postopoma daljšajo. Vendar pa je oblikovanje tisto, ki resnično pomaga pri doseganju izhodiščne linije A-cut pričeske, in sicer s sušenjem z okroglo krtačo ali z valjčki, ki ustvarijo tisti vav učinek pri konicah.

Foto: Instagram @anderrateliehair

Kodrasti A-cut

Lepe plasti se začnejo v liniji ličnice, nato pa padajo dlje, da ustvarijo poln videz v obliki črke A, ki je videti lahkoten (čeprav je zelo obsežen zaradi sanjskega volumna).

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Hollywoodski A-cut

Gladka, ravna in natančna ta sredinsko razčlenjena večplastna A-cut različica ima na sredini ličnic dolge plasti, ki tvorijo sredino črke A, nato pa se daljše plasti na koncih zavihajo in razmaknejo.

Foto: Instagram @ana_d_armas

A-cut paž

To je A-cut, le da je kratek in razkošen. Ta tanjša oblika daje občutek mehkobe, teže in polnosti. Zložene plasti na zadnji strani ustvarijo obliko črke A, medtem ko stilsko oblikovane, plapolajoče konice spet pomagajo ustvariti širino pri dnu.

Foto: Instagram @bescene

A-cut shag

Lepota oblike A-cut je v tem, da jo lahko poustvarite tudi z mehkejšim, bolj razdrobljenim okvirjem, kot je ta košata oblika A-cut, ki ima močnejše plasti, vendar ima proti konicam še vedno lijakasto obliko.

Foto: Instagram @bel_pipsqueekinsaigon

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic