fbpx

Adam Driver – najlepši ‘grd’ moški na svetu

Lifestyle, Novice, Prva stran, Znani

Še en dokaz je pred nami, da je lepota v očesu opazovalca in da je osebnost pomembnejša od zunanjosti!

“Moja zunanja pojava je uganka, imam ta velik obraz… še sam je ne razumem,”

o sebi pove ljubeznivi in skromni ameriški igralec, ki je v hipu osvojil javnost kljub dejstvu, da ne ustreza današnjim estetskim kriterijem o tem, kaj je lepo.

Ko je bral scenarij za ‘čednega drvarja’ si je dejal, da vloga zagotovo ni namenjena njemu, ampak pač kakšnemu lepemu tipu.

“Popolnoma zunaj nevarnosti sem, da bi dobil glavno moško vlogo,”

se je pošalil na svoj račun Adam, ki je nenadoma, ne da bi si to želel, postal v trenutku eden najbolj želenih moških na svetu, nekateri pa mu pravijo celo “najlepši grd moški na svetu”.

Če ne drugje, ste Adama Driverja morda opazili v vlogi negativca Kyla Rena v zadnji franšizi Vojne zvezd. Ta ogromen obraz, štrleči nos, ušesa, ki imajo skoraj funkcijo kril, tako so ogromna. Najbrž bi uporabili ob Adamu kakšen drug pridevnik, kot eleganten? Pa je postal prav to: nekakšen sodoben arbiter elegantiarum.

Adam Driver in Golshifteh Farahani v filmu Paterson

Te vtiste je le še okrepil njegov nastop v filmu Paterson (2016) režiserja Jima Jarmuscha, kjer je upodobil lik voznika avtobusa s pisateljskimi ambicijami. Kako smo padli na šarm Adama Driverja? Ko vidimo njegov obraz na plakatih, ga ne bi ocenili kot lepega – niti na drugi pogled.

Če bi gledali skozi prizmo  estetskih meril ali celo matematične simetričnosti, ta igralec zagotovo ne spada med ‘lepe fante’, toda nekaj je v njem in tudi na njem, da nas razoroži in pademo na njegov šarm. Umirjen, tih, simpatičen, popoln v svoji nepopolnosti in obenem eleganten moški z dobrim okusom, ki gradi na ensotavnosti. Vse to drži za Driverja, tudi, ko gre za njegov slog oblačenja.

Osnovni kosi oblačil, dobre kavbojke, zanimiv pulover, ki naredi vtis – na njem ne bomo videli več kot treh barv.  Njegovo veliko telo, ki je daleč od popolnosti, deluje elegantno kljub slabotnemu, skoraj rahitičnemu zgornjemu delu trupa.

Njegova nekonvencionalna privlačnost nas, če naredimo vzporednico z ženskami, spominja na igralko Tildo Swinton ali Charlotte Gainsbourg. Nekoč je znani pisatelj dejal, da so lepe ženske samo za moške brez domišljije. Drži tudi obratno.

Adam Driver je dokaz, da je lepota v očesu opazovalca in da je osebnost veliko pomembnejša od zunanjega’ovitka’. Njegova notranja lepota se preliva navzven, v vsakem primeru pa imamo pred sabo zanimivega moškega, ki se ga zlepa ne bomo naveličali, tako kot bi se kakšnega lepotca brez vsebine.

 

Foto: YouTube, LA Times, W Magazine, Vanity Fair, Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam