Adele je v Münchnu uspelo nepredstavljivo, tam smo bili tudi mi

03. september 2024

Adele je v Münchnu uspelo nepredstavljivo, tam smo bili tudi mi

03. september 2024
Foto: Profimedia
Adele je v Münchnu uspelo nepredstavljivo, tam smo bili tudi mi

Adele je v Münchnu uspelo nepredstavljivo, tam smo bili tudi mi

03. september 2024
Foto: Instagram @adele

Britanska pevka je v Nemčiji gostovala v mesecu avgustu in z desetimi razprodanimi koncerti podrla številne rekorde. Enega od spektaklov smo si v živo ogledali tudi mi!

Adele se je z nastopanjem v Evropo vrnila po osmih letih, in to kako! Serijo desetih koncertov je pevka, ki je na enem izmed njih naznanila tudi, da je zaročena, skorajda povsem razprodala. Njen nekaj več kot dvourni spektakel na ogromnem pop-up stadionu si je namreč ogledalo več kot 730.000 ljudi.

To je najobsežnejše koncertno gostovanje v zgodovini, hkrati pa se je pevka vpisala še v Guinessovo knjigo rekordov in sicer za največji koncerti neprekinjen LED zaslon.

Ta je meril kar 4159,7 kvadratnih metrov, njegova megalomanskost, ko smo se pod odrom ob njem počutili kot mravljice, pa nas je pustila odprtih ust.

Foto: Profimedia

Desetdnevno bivanje Adele je münchenskemu gospodarstvu prineslo več kot 540 milijonov evrov, je za Theatre Full stop potrdil tudi vodja münchenskega gospodarskega oddelka Clemens Baumgärtner.

Unikatno koncertno prizorišče

Samo za koncertno gostovanje so v bavarskem mestu, na sejmišču Messe v 15. okrožju Riem, postavili poseben pop up stadion, ki je sprejel 80.000 ljudi. A kar nas je poleg masivnega stadiona, s katerega se je na zaslon dobro videlo iz prav vsakega sedeža ali stojišča, navdušilo, je bilo dogajanje okrog stadiona, ki je bilo zasnovano in urejeno do potankosti.

Adele World, kakor so poimenovali celotno prizorišče, je obsegalo številne kotičke z raznoliko zabavno in gostinsko ponudbo. Čeprav smo bili v zadnjih letih na številnih koncertih in tudi festivalih, pa je bil to eden izmed najbolje organiziranih.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pravo mestece v malem je obsegalo gurmanske kotičke z najbolj raznoliko hrano, kar smo jih videli na koncertih. Resnično je bilo na voljo prav vse, kar si si zaželel.

Poleg številnih stojnic s pijačo so veliko pozornost zbujali trije veliki bari (vinski, pivski ter koktajl bar), različni vrtiljaki, na katerih so se lahko zabavali obiskovalci ter seveda trgovinice z Adele spominki, ki so bili nenehno natrpani.

Foto: Profimedia

Navdušil nas je tudi velik stranski oder, na katerih so za zabavo poskrbeli številni glasbeni gostje (v času našega obiska enem izmed Dj-jev, pred dnevi pa skupina Spice Girls Experience.

Po koncertu so tam potekale karaoke, ki so bile odlično nadaljevanje glasbenega spektakla. Prav nenavadno je bilo videti, da se ljudje po koncu koncerta niso množično zgrinjali skozi izhode, ampak nadaljevali z druženjem, prepevanjem ter uživanjem ob hrani in pijači.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Edina slaba stran organizacije je bila gneča ob našem odhajanju, saj je prizorišče ob neposredni bližini podzemne železnice in številnih hal na sejmišču. Do našega parkirišča, ki je bil sicer oddaljen 15 minut hoje, smo namreč potrebovali več kot 1 uro.

Kraljica ljubezenskih balad

Rezidenco so kritiki označili za mejnik v glasbeni zgodovini, saj je privabila obiskovalce z vsega sveta in prevladovala na naslovnicah mednarodnih medijev.

Med gibanjem po prizorišču, katerega so načrtovali več kot leto dni, smo tako slišali številne oboževalce iz Velike Britanije, Francije, Poljske, celo Amerike in iz azijskih držav.

Foto: Profimedia

Edinstven dogodek je pustil velik pečat tudi kar se tiče glasbe, zvoka ter seveda Adelinega nastopa, za katerega je sama dejala, da ni sproščena izvajalka, a pri tem kar počne, je neverjetno dobra. Serijo koncertov so načrtovali leto dni in Adele je vsekakor upravičila tudi naša pričakovanja.

Njen glas je neponovljiv, vsako izmed 22 skladb je odpela do perfekcije in osupnila z visokimi notami uspešnic kot so Hello, s katero je otvorila koncerte, Easy on me, Skyfall ter Rolling In the Deep, s katero se je od navdušenega, a na trenutke rahlo apatičnega občinstva, poslovila s krasnim več minutnim ognjemetom.

Foto: Instagram @adele

Čeprav se je v celotnem večeru mnogokrat pošalila, pa je povsem resno mislila, ko je naznanila, da se z odrom poslavlja za izredno dolgo časa. “Dolgo časa se ne bomo videli,” je dejala na zadnjem koncertu in že pred tedni za nemške medije dejala, da se veseli novega življenja in drugačnega kreativnega ustvarjanja.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic