fbpx

Alen Marošlić – ALI izdal nov album

Zanimivosti

Alen Marošlić – ALI izdal nov album z naslovom M.I.C. (My Inspiration Creates)

Ali je raper iz Kranja, ki ga je svetovna javnost spoznala preko videoposnetka, na katerem se v rapu pomeri z Američanom. Ob številnih pohvalah so ga nekateri tudi kritizirali, a to ga ni presenetilo, saj živimo v nevoščljivi državi, pravi.

ali-slika-1Ali je nase opozoril z videoposnetkom, ki je zaokrožil svet. Ta je bil prvič objavljen junija na spletni strani LiveLeak, nastal pa je v nemškem Hohenfelsu. Tam so bili na urjenju tako slovenski kot ameriški vojaki, ki so v prostem času našli pravi način za sprostitev – rapanje. Najprej je ob spremljavi slovenskega vojaka zarapal Američan, nato pa je imel nekoliko daljši nastop še slovenski vojak, ki je na koncu prejel huronski aplavz.

”Glede na to, da je posnetek v kratkem času dosegel kar veliko gledanost, je bil ljudem očitno všeč moj pristop in ’skill’, čeprav so nekateri z raznimi negativnimi in nepodkrepljenimi komentarji poskušali dokazati ravno nasprotno,” je sporočil Ali. ”To me ne preseneča preveč, saj živimo v nevoščljivi državi z dokaj nerazvitim okusom za tovrstno ustvarjanje.” Ob tem je dodal, da tistim, ki jih njegov vojaški posnetek ni preveč navdušil, sporoča, naj ga spremljajo še naprej in zagotovo se bodo bolj našli v katerem od njegovih prihajajočih izdelkov …

Nekateri so kritizirali tudi vojsko in njihovo vlogo in delo v Nemčiji: ”Ves material je bil posnet v večernem prostem času po končanem dnevnem usposabljanju dvotedenskega terena. Kdor je izkusil kaj podobnega, ve, o čem je govora.”

album-ali-1Ali je predstavnik stare šole, ki ustvarja v več jezikih. Pred kratkim je izdal svoj prvenec v angleškem jeziku z naslovom M.I.C. (My Inspiration Creates), posnel pa je tudi več videospotov z naslovi – The Sound // Promise Land // Society Issues . Za celotno produkcijo je poskrbela ekipa All Brothers, pod kamero in montažo pa sta se podpisala Rok Kadoič in Amon Bešič.

Za sabo ima že več kot desetletje ustvarjanja rapa. V tem času se je izpopolnil, da lahko z svojim ”hard to catch flowom”, dvojnimi rimami in občutkom za pripovedovanje botruje še tako zahtevnemu okusu marsikaterega rap poznavalca.

V svojih “komadih”, ki jim ne manjka domišljijskega pridiha in vsakdanjega humorja, izraža svoje občutke in doživetja ter slikovito prikaže svoj večstranski pogled na svet in človeško vlogo v družbi. Tematika njegovih lirik je zelo raznolika, saj se ne omejuje na določene sloge ali oznake, temveč ustvarja iz lastne inspiracije in govori le o tem, kar vidi in sam dobro pozna. V preteklosti je sodeloval z mnogo imeni slovenske rap scene, ampak kot sam pravi, to ni se nič, saj njegov čas šele prihaja, kot tudi čas celotne A.B. ekipe.


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam