fbpx

Alenka Kesar: Najlepše darilo, ki me je pripeljalo do vitke postave

Lepota, Novice, PR novica, Prva stran

“Velika punca sem. Tako odrasla sem že, da si lahko priznam, da imam nekaj kilogramov preveč.”

Alenka Kesar Slimfit

Velika punca sem. Tako odrasla sem že, da si lahko priznam, da imam nekaj kilogramov preveč. Ti so se začeli kopičiti pred dvema letoma, ko sem po navodilu ginekologinje začela jemati hormonsko terapijo zaradi endometrioze, ki so mi ji diagnosticirali pri 19. letih. Hormonska terapija je ublažila znake tega kroničnega obolenja, hkrati pa terjala svoj davek, z dvigom teže. Nekaj časa sem to povsem ignorirala, potem so me kilogrami vedno bolj motili. Celo življenje sem bila vitka, zato se nisem počutila dobro. Ker sem morala na hormonih ostati, je bil edini način, da začnem paziti na težo. Poskušala sem z dietami, vadbami. Vse je pomagalo za nekaj časa, a v trenutku slabosti pa sem znova posegla po najljubših slaščicah. Sladkosnedna kot sem …

Glede na to, da sem 17 let gledalcem pripovedovala o tem, naj pazijo na svoje zdravje v Viziti, ki sem jo vodila, sem se počutila prav trapasto, da sebi nisem znala pomagati. Malo pred 47. rojstnim dnem sem imela vsega dovolj.

“Ljudem vedno rečem, naj poiščejo pomoč strokovnjaka, ko gre kaj narobe. Zakaj je torej jaz ne?”

Usedla sem se za računalnik in iskala program za zdrav način življenja. Hitro sem našla program SlimFit v Termah Šmarješke Toplice, kamor sem že prej rada zahajala.

Tudi zato, ker pri njih tako dobro kuhajo! 🙂 Ironija, kaj? Program Slim Fit je bil videti kot nalašč zame, vseboval je namreč zdrave, uravnotežene obroke, primerno vadbo in nekaj crkljanja.

Hitro sem rezervirala teden dni programa, da me ne bi minilo, seveda in se veselila dni, ki sem jih preživela v Šmarjeških Toplicah.

Alenka Kesar Slimfit1

Ko sem prišla v Šmarješke Toplice, so mi dali program mojih terapij in storitev. Kratek pogled na papir je pokazal, da tole ne bo šala. Zvečer sem se dobila s športno trenerko, ki me je vodila po vsej hiši in mi razložila, kje je kaj, in svetovala, kaj naj oblečem za posamezno storitev.

Foto: osebni arhiv


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam