fbpx

Ali boste srečnejši, če vstajate ob 8h ali ob 6h? Znanstveniki odkrivajo …

Lepota

V nedavni obsežni raziskavi Amerisleep, proizvajalca vzmetnic, so bili anketiranci razdeljeni v dve skupini: tiste, ki vstajajo zgodaj (med 4. in 7. uro) in tiste, ki vstajajo pozneje (med 8. in 12. uro).

Poudarek je bil na produktivnosti, koliko denarja zaslužijo in na splošnem razpoloženju anketirancev.

Rezultati so bili na koncu razdeljeni v starostne skupine, da bi videli, kako se jutranja rutina spreminja pri različnih generacijah.

To so rezultati

Najpogosteje omenjeni čas vstajanja je bil ob 6. zjutraj, kar pa ne pomeni, da je bila to najbolj uspešna skupina. Najbolj produktivni so bili tisti, ki vstajajo ob 4. zjutraj!

Skoraj 71 odstotkov vprašanih oseb v tej skupini je priznalo, da so v svojem vsakdanjem življenju zelo produktivni.

Tisti, ki vstajajo ob 11h, so uspeli uresničiti zgolj 36 odstotkov tistega, kar so si zadali za ta dan. Raziskave so tudi pokazale, da imajo ljudje, ki vstanejo med 4. in 5. uro zjutraj, najboljšo plačo.

Ljudje, ki zgodaj vstajajo, pogosto priznajo, da so v dobrem zdravstvenem stanju, imajo kakovostni spanec in odlično družabno življenje.

Znanstveniki so ugotovili, da je večina ljudi – ki dan začnejo zgodaj zjutraj – v življenju doseže več, so bolj zadovoljni in srečnejši.

Vendar brez skrbi: rutina vstajanja je pri vsaki osebi drugačna, nekateri so bolj produktivni, če so naspani. Naredite nekajtedenski test tudi vi in odkrili boste, kateri čas za vstajanje vam najbolj ustreza.

Foto: Instagram, Giphy


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam