fbpx

Ali je lahko stavek “Nimam česa obleči” posledica tesnobe?

Izbor urednice, Lifestyle, Moda, Novice, Novice, Prva stran

Strokovnjaki so se odločili, da bodo to “zabavno” težavo raziskali.

Verjamemo, da se vsak izmed nas vsak enkrat tedensko znajde v situaciji, ko od doma odide v oblačilih, s katerimi nismo zadovoljni, saj nismo imeli časa za izbiranje. Pogosto beremo, da je načrtovanje in priprava outfitov zelo priporočljivo, da se izognemo jutranjim stresov, vendar pa, kdo v resnici to počne?

Preko spleta se šale o “Nimam česa obleči” kar naprej pojavljajo, zato so se strokovnjaki odločili, da bodo to “zabavno” težavo raziskali in poskušali ugotoviti, ali imajo te situacije tudi trajnejše posledice, kot so negativne misli in tesnoba.

Clothes GIF - Find & Share on GIPHY

Strokovnjakinja Jo Hemmings je dejala, da taki primeri niso omejeni samo na izbiro oblačila, ampak se dogajajo tudi pri izbiri serije na Netflixu ali pri naročanju hrane v restavraciji.

Kadar se naši možgani srečujejo s preveliko izbiro, lahko to privede v nastanek stresa, namesto da bi uživali v svobodi izbire, ki jih imamo na voljo. Kup oblačil v omari nas tako lahko privede do stresa in popolna rešitev bi bila, da imamo majhno omaro z minimalno količino kosov.

Imamo pa vsaj delno rešitev za tovrstne težave. Ena izmed možnosti je, da oblačila v omari razdelimo po barvah in vrstah oblačil, tako da že ob prvem pogledu vemo, kaj imamo v omari in s kakšnimi kombinacijami lahko razpolagamo. V veliko pomoč bo tudi, da imamo v omarah le sezonska oblačila, kar pomeni, da nas poleti ne smejo motiti zimska oblačila in obratno.

Poznate večni nasvet, da moramo oblačila pripraviti en dan prej? Jo Hemmings je mnenja, da je skrajni čas, da se tega nasveta začnemo držati.

Lisa Kudrow GIF - Find & Share on GIPHY

Vnaprej določene kombinacije spodnjega perila, hlač, majic ali oblek in čevlji, vam bodo zelo v pomoč, kadar se nam zjutraj mudi. Najbolj pomembno pri tem pa je, da se zjutraj glede oblačil ne premislimo.

Prav tako bo v veliko pomoč, če se znebimo vseh oblačil, ki jih nismo nosili dve sezoni. Podarite jih, ali pa prodajte, saj bodo jutra zaradi tega lažja in manj stresna.

 

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam