fbpx

Ali lahko Joaquin Phoenix reši svet z nošenjem ene obleke?

Moda

Vse se je začelo s tvitom modne oblikovalke Stelle McCartney.

Zapisala je :

»Ta človek je junak. Odločil se je, da bo oblekel custom made obleko Stelle McCartney, ker se je obločil za prihodnost planeta. Odločil se je tudi, da bo nosil isto obleko med celo sezono podeljevanja nagrad, da bi zmanjšal nastanek odpadkov.«

Oseba, ki jo Stella omenja v tvitu in kasneje še na Instagramu, je Joaquin Phoenix in trenutno je najbolj »vroč« igralec na svetu in ker se navdušenje nad njegovo vlogo v filmu The Joker ne poleže, ni trenutno na svetu nikogar, ki bi dvomil v to, da bo prejel tudi najprestižnejšo nagrado v svetu filma, Oscarja.

Morda ne veste, Joaquin je vegan že od rojstva in ta premik k trajnostni modi je v skladu z njegovimi pogledi na ohranjanje planeta, ki niso le prazna trenutna puhlica igralca, ampak je to stvar, v katero že dolgo verjame in se zanjo tudi bori.

Verjetno zdaj tudi razumete, zakaj se je odločil, da bo na podelitvah nosil isto obleko, namesto da bi se na vsaki rdeči preprogi pojavil v novi.

Ta izjava sicer ni prišla s strani igralca, ampak od zgoraj omenjene oblikovalke, odzivi, ki pa so sledili, pa so pričakovani.

»Obleko bo nosil več kot enkrat! Gandhi, Mati Tereza in Nelson Mandela; umaknite se! V mestu je novi junak!«

Kljub temu, da je ta primer povzročil nemalo zasmehovanja in komentarjev, moramo upoštevati, da gre za zvezdnike. Vsak prihod na rdečo preprogo je reklama in to je reklama za Stello. Ženske so v večjih težavah pri izbiri obleke, čevljev, torbice, modnih dodatkov ter frizure in make-upa, ki pašeta poleg.

In kot tudi veste, je večina teh stvari sposojena. Pri oblikovalcih si jih izposodijo stilisti in potem, ko jih zvezde nosijo, jih vrnejo v prodajo (pri manj znanih oblikovalcih) ali pa jih shranijo v arhivih. Tako deluje ta industrija. Pokažite nam nekaj novega, vedno nam dajte kaj drugega. Ko nekdo izstopi iz te formule, takoj zamaje stvari.

Tako kot zdaj Joaquin Phoenix ali pred njim Tiffany Haddish. Njena zgodba je bila veliko večja, ker je ženska in se je večkrat odločila, da se bo pojavila v beli obleki Alexandra McQueena. Pri tem ni imela večjih težav priznati, da si je po dolgoletni in mukotrpni karieri, sama kupila obleko in zanjo odštela 4.000 ameriških dolarjev in da ne želi toliko denarja zapraviti samo za eno nošenje.

Tiffany Haddish v obleki Alexander McQueen.

Dogajajo se tudi nepredvidene stvari, kot je na primer tista z obleko Lady Gaga, ki jo je lani nosila na Zlatih globusih, kasneje pa je izbruhnil škandal, v katerega je bila vpletena sobarica hotela. Obleka je po prireditvi izginila, sobarico pa so obtožili, da jo je ukradla, čeprav je trdila, da ji jo je pevka podarila. Vendar se večina oblek vrne, lahko pa se zgodi, da jo oblikovalec podari osebi, ki jo je nosila.

Ne vemo, kaj se bo zgodilo z obleko, ki jo bo Joaquin zagotovo nosil en mesec. Ne verjamemo, da bi jo Stella zahtevala nazaj. Mogoče pa se bo odločil, da jo bo nosil tudi prihodnje leto in potem bo to nedvomno zgodba, o kateri  se bomo pogovarjali, za zdaj pa to ostaja na ravni »znani in njihove kaprice.«

Foto: Instagram, Getty


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam