fbpx

Ali lahko upočasnimo staranje?

Izbor urednice, Lepota, Novice, PR novica, Prva stran

Fenomen »Slow Life«

»Vse, kar je vredno truda, je treba delati počasi!«

Mae West, igralka

Strinjali bi se lahko, da so jutra vedno prekratka. Začne se s piskom budilke na telefonu, nato se nadaljuje približku zajtrka v avtu, saj časa za mirni obrok ni, na cesti je gneča, v službi pa se oglasi dober prijatelj, pritisk. Le poglej, ura spet tiktaka prehitro, hitimo v vrtec, telefon brni, ping!, novo obvestilo z Instagrama. Se prepoznate v tej povedi?

Kdaj ste se nazadnje uživali ob kavi? Ne bi bilo lepo, če bi se malce ustavili? Minuta več, grižljaj več, guba manj?

plan-de-travail-4
Včasih v naglici hitimo, dnevi pa tečejo. Naslednji dan se ne spomnimo, kaj smo prejšnji dan jedli za kosilo ali katero pravljico smo sinoči prebrali otroku. Slednje se je zgodilo nagrajenemu pisatelju in TedX govorniku, Carlu Honoréju.

»Svojemu sinu sem zvečer poskušal prebrati pravljico čim hitreje. Moja različica Sneguljčice je bila tako kratka, da so bili v njej samo trije palčki.« To ga je nazadnje tako streznilo, da je upočasnil svoj življenjski tempo. Razvil je gibanje za počasnejši način življenja in napisal knjižno uspešnico »Hvalnica počasnosti«.

plan-de-travail-11

Perla Servan – Schreiber je 20 let delala za najbolj znane ženske revije (Elle in Marie Claire), zdaj pa sta z možem lastnika prve revije o počasnejšem načinu življenja, CLÉS. Perla pravi, da starost ni bolezen in ne glede, ali bo narava do nas prizanesljiva ali ne, se moramo s starostjo sprijazniti. Svetuje, da smo velikodušni do staranja, do telesa, ki se spreminja in do pogleda na življenje, ki se razvija. Le s sprejemanjem svoje starosti lahko z ustrezno nego ostanemo v najboljši formi.

»Lepo staranje je bolj kod kdaj koli prej bistvenega pomena, da ostanemo povezani z drugimi, kar pomeni, da živimo.«

Kakšni so znaki staranja?

Pri znakih staranja se ne smemo naslanjati samo na leta. Na koži postopoma nastajajo nevidne poškodbe, kot sta nižja vsebnost vlage in oslabljena kožna pregrada. Kot smo že omenili, ni vse v genetiki, saj največ poškodb nastane zaradi vplivov iz okolja, UV žarkov in onesnaženega zraka. UV filtri so najpomembnejši pri preprečevanju vpliva UVA in UVB žarkov na prezgodnje staranje kože. Treba jih je združiti s sestavinami, ki delujejo kot močni antioksidanti in proti onesnaževanju in ki imajo krepitveno sposobnost. Ne smemo pa pozabiti tudi na zdravo prehrano, zmernost in gibanje.

polutiko

Vichy z novim in inovativnim produktom predstavlja drugačen odnos do starosti. S svojo starostjo se moramo sprijazniti, saj le tako lahko z ustrezno nego ostanemo v najboljši formi. Zavedanje in delo na sebi. Inovativna Slow Âge nega deluje na znake staranja v nastajanju: od tankih linij do gub, od diskromije do temnih lis, od izgube volumna do izgube polnosti. Koža je navlažena, polnejša in močnejša, videti je mlajša in izžareva zdrav sijaj. Ima tudi UV zaščito, na katero pogosto pozabimo. Slow Âge je svež kremast fluid z bogatim in žametnim učinkom ter cvetličnim vonjem. Dnevna nega Slow Âge se sklada s teorijo »biti počasnejši pomeni delati vse s pravim tempom«.

post-produit-hd-3

1

Fluid vsebuje moč treh aktivnih sestavin, ki jih je navdihnila narava in so znane po svojih blagodejnih lastnostih.

17478-visuel-slow-age-cup

Izvleček korenine bajkalske čeladnice se uporablja že več kot 2.000 let in je ena od 50 osnovnih zelišč v tradicionalni kitajski medicini. Raziskovalci v Laboratorijih Vichy so dokazali njeno delovanje proti prostim radikalom, UVA žarkom in onesnaženju.

Probiotično sestavino bifidus pridobivamo s fermentacijo bakterij Bifidobacterium Longum. Krepi kožno pregrado in zmanjša njeno občutljivost. Nega Slow Âge, s pomočjo probiotične sestavine bifidus, naredi kožo močnejšo. Mineralizirana termalna voda Vichy je čista in polna mineralov ter ponovno vzpostavlja ravnovesje, krepi in dokazano obnavlja kožo.

slow_age

vichy

  Preizkusite Slow Âge

  Pridružite se gibanju Slow Âge in si naročite 7 – dnevno brezplačno nego Slow Âge ter vidno spremenite tok staranja kože. Izpolnite želene podatke in na dom boste prejeli prvi Vichyjevo »slow ageing« nego.« nego

  Ali želite po pošti prejeti brezplačen vzorček?

  DaNe

  Ime

  Priimek

  Ulica

  Poštna številka in pošta:

  E-naslov

  Z oddajo obrazca se strinjam s splošnimi pogoji in pravili sodelovanja.

  Spremljate in pridružite se Vichyju  tudi na družbenih omrežjih Facebook in Instagram.

  Foto: PR, Ajda Gregorc


  Naročite se na e-novice


  Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

  Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

  Sledite nam