fbpx

Ali moški res mislijo to, kar govorijo? Da in ne … Prepoznajte past!

Lifestyle, Odnosi, Prva stran, Zanimivosti

Preučevanje moških je inteznivna ‘športna’ disciplina mnogih žensk.

Ne glede na to, koliko so stari oni ali koliko let štejemo same, zdi se, da je preučevanje moških precej inteznivna ‘športna’ disciplina mnogih žensk. Že kar pretirana. Kajti morda bi moške morale predvsem manj preučevati in se obremenjevati z njimi. Oni nas namreč ne analizirajo – pač pa samo ‘čutijo’ odnos z nami in se skladno s tem odzivajo…

Toda Sabrina Alexis iz terapevtske skupine A New Mode nam vseeno daje vpogled v psiho moškega ‘lovca’, ki na začetku ‘pregona’ potegne iz svoje virtualne omare cel arzenal ‘orožja’, da bi žensko osvojil (in po možnosti položil). Moški marsikaj rečejo na začetku odnosa… in po zaslugi Sabrine boste nehale padati na to, kar rečejo!

Tisto, kar ženske daleč najbolj bega, je, da moški posebej na začetku odnosa rečejo eno, naredijo pa povsem drugo. So ta mešana sporočila njihova taktika, da nas zmedejo in tako lažje ‘uplenijo’? Kdo bi vedel. Nekateri moški svoj ‘kruh besed’ prav na debelo namažejo s komplimenti: kako zelo ste jim všeč, kako še niso srečali nobene take, kot ste ve, da ste res nekaj posebnega in bla bla bla naprej.

Ženska seveda verjame besedam in misli, da je moški očaran nad njo ter zapeljan. Ne vidi, da jo moški že naslednji trenutek lahko ‘odvšečka’, če za primer vzamemo Facebook. Tam nekomu poklonite všeček, potem pa si premislite in odvšečkate svoj všeček.

Pravila življenja žal posnemajo virtualni svet Facebooka. Čez nekaj mesecev dvorjenja in dobivanja in kupov komplimentov, s katerimi vas zasipa, res ne mislite, da bo tip kam zbežal, zato ne vidite škode, če mu zaupate, kako je tudi on všeč vam, pravi Sabrine.

Lepa reč. Takoj, ko se je to zgodilo, namreč da je Sabrine, ki govori iz lastnih izkušenj, moškemu pokazala predanost, je ta poniknil. No, prvič še ne povsem, vsaj fizično, vendar se je začel občutno ohlajati in čustveno umikati. Dokler ni povsem zbledel in se spremenil v – zrak.

Kako se je lahko zgodilo, da jo je na začetku tako oboževal, potem, ko mu je povedala svoje občutke, pa jo je začel ignorirati? Je lagal, ko je govoril tisto na začetku? Da…in ne.

“Moški so lahko zelo negotovi glede tega, koliko so ženskam privlačni in na začetku precej tuhtajo o tem, ali ste se ujeli na njihov trnek. Da bi dobil občutek, ali vam je sploh res privlačen, bo začel metati klišeje – ampak samo zato, da bo videl, kako razmišljate. Če reče, kako zelo ste mu všeč in se odzovete entuziastično in ga še same zasujete s komplimenti, bo vedel, kje stoji. Če ste videti nekoliko negotovo in zmedeno, se bo še bolj potrudil, da vam dokaže, kako super se mu zdite,”

pravi Sabrine.

Moški ne laže nujno načrtno oziroma manipulira z vašimi čustvi, čeprav je svet poln tudi moških narcisistov, ki bodo nalašč naredili točno to, da dobijo svoj ‘narcistični višek’ od nove romantične pridobitve, s pomočjo katere hranijo svojo bedno in prazno življenje, katerega grdo resnico tako skrbno skrivajo pred okolico. Moški torej ne laže nujno, morda pa pretirava, in morda celo nenamerno, ker ga je pač zaneslo.

Ženske smo drugačne: moške izjave jemljemo smrtno resno, medtem ko oni še svojih ne. Zato se začnemo do zveze in do moškega nenadoma drugače obnašati.

“Naše misli in vedenje se spremenijo glede na to, kaj je on rekel,”

doda Sabrine.

“Toda glede na to, da je na koncu izginil, ne glede na to, kako noro všeč ste mu baje bile, očitno nikoli nista bila na isti strani odnosa, kot ste naivno verjele.”

Da vas več ne bo zaslepil in prizadel moški, ki vas je osvojil s svojimi komplimenti in izjavami o tem, kako noro všeč ste mu, se naslednjič odzovite takole: vse, kar izjavi, vzemite z rezervo, torej z zrnom soli. Naj vas njegovi komplimenti ne zavedejo. Odzovite pa se s polovico zrna sladkorja. Ko reče, ali pač napiše (ker se večina mladih moških žal najraje zanaša na ‘lene vire komuniciranja’, kot je instant messenger), kako zelo ste mu všeč, zabremzajte svoje navdušenje in polaskanost.

Pustite ‘plejerja’, da se sam naprej igra na svojem dvorišču: ne udeležite se te tekme!

Sproščeno se nasmejite in mu odgovorite: “Oh, kako prijazno od tebe!” Ali pa ne recite ničesar – primite ga za roko in mu dajte hiter in sladek poljubček na lice. Tako boste pokazale, da čutite do njega podobno, vendar ne boste zahajale v razlago, kako zelo in do kakšne mere je on všeč vam.

Kajti tako globoka čustva na začetku preprosto ne morejo biti resnična. Morda boste polaskane, prijalo vam bo, še posebej če ste bile že dolgo sestradane vsakršne moške pozornosti. Toda – ne zagrizite v vabo. Če že, ste mu na tej stopnji zelo všeč samo fizično in niti slučajno kot oseba. Da človeka bolje spoznaš, pač rabiš precej več časa.

Kako boste vedele, ali ste moškemu zares všeč celovito, kot oseba? Da je do vas razvil čustva? Tedaj, ko ne bo niti sposoben razmišljati o tem, da bi vam izpred oči izginil za dva ali tri tedne (ali celo nekega dne za vedno), vas pa pustil da z eno roko obupano visite na njem in tem, kar sta imela, medtem ko se z drugo roko začudeno in v šoku praskate po glavi.

Ne pozabite: ne glede na to, koliko let imate, koliko izkušenj z moškimi, kolikšen je vaš IQ in kako lepe ter resnično zaželene ste: vedno se bo našel moški, ki vas lahko s svojimi ‘mešanimi sporočili’ grozljivo prizadane, še posebej, ko bo brez pojasnila (ali vsaj tehtnega) odpeketal v neznano. Varujte torej svoje srce že od samega začetka, da ga ne bo hote ali pa pač nehote nepopravljivo polomil!

 

Foto: Men’s Health, A New Mode, Quartz, Reference.com, YouTube, Shutterstock


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam