fbpx

Ali nosite pravilno številko čevljev?

Izbor urednice, Moda, Novice, Prva stran

Premajhni čevlji lahko pustijo resne posledice vašemu zdravju.

Skrb za stopala je pomembna iz več razlogov, zadnje britanske raziskave pa so pokazale, da več kot polovica žensk v Veliki Britaniji nosi napačno številko čevljev.

Raziskava je bila narejena na vzorcu 2.000 ljudi in tretjina moških ter vsaj polovica ženska je priznala, da kupijo obutev, ki jim ne odgovarja najbolj.

Čeprav se nam ne zdi velika težava, lahko zaradi tega nastanejo številne posledice, ki vplivajo na zdravje celega telesa. Lahko se vam zgodi deformacija prstov na nogi v obliki izboklin (predvsem na palcih), kronične bolečine v nogah ter celo glavobol in bolečine v hrbtu.

Zato je zelo pomembno, da se ob nakupu prepričate, da čevelj ustreza velikosti noge.
Kadar kupujete čevlje in jih lahko pomerite, to ni taka težava, kot če jih kupujete preko spleta. Tu si boste najbolje pomagali, če pravilno izmerite svoja stopala in ugotovite, katera velikost vam ustreza. Dobra novice je, da to lahko naredite tudi sami.

Vzemite list papirja in nanj postavite nogo, medtem ko sedite, pri tem pa pazite, da je papir na ravni površini. S svinčnikom obrobite nogo in nato s pomočjo ravnila izmerite dolžino, od konice prstov do pete, nato pa v spodnji tabeli preverite, katera je vasa idealna velikost obuvala:

36-23 cm
37- 23,8 cm
38- 24,5 cm
39- 25 cm
40-25, 5 cm
41-25, 7 cm
42-26 cm

 

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam