fbpx

Ali pravilno uporabljate kremo za predel okoli oči?

Lepota, Obraz, Prva stran

Če ste mislili, da vrstni red uporabe lepotnih izdelkov ni pomemben, se motite. Nekakšno pravilo je, da najprej nanesete …

Koža okoli oči je bolj tanka in občutljiva, zato zahteva posebno pozornost in nego. Da bi krema, kar najbolje učinkovala in ne dražila oči, upoštevajte naslednje nasvete.

Hladilnik

Kremo hranite v hladilniku, saj boste tako dosegli boljši učinek, sploh, če se zjutraj zbudite z »vrečkami« pod očmi.

Imejte nežno roko

Verjetno ste že slišali, da je pomembno, kako kremo nanašate. Roka naj ne bo težka in gibi naj bodo nežni. Uporabite le blazinice prstov in kremo nežno tapkajte.

Idealno je, če to naredite z mezinčkom, ki ima slabše mišice in tako ne boste pregrobi.

Red in disciplina

Če ste mislili, da vrstni red uporabe lepotnih izdelkov ni pomemben, se motite. Nekakšno pravilo je, da najprej nanesete tiste izdelke, ki imajo lažjo teksturo in šele nato tiste gostejše. Torej, če je vaša krema za predel okoli oči gostejša od seruma ali kreme za obraz, jo nanesite po kremi, sicer pa za tonikom.

Tudi količina je pomembna

S kremo ne pretiravajte, zadostuje že toliko kreme, kolikor jo lahko stisnete na mezinec. Če po tem, ko jo vmasirate v kožo ostane še kaj izdelka, je tudi ta količina prevelika.

Zunanji rob

Pri nanašanju smetane je pomembno, da se ne zanemarite področij, kjer se znaki staranja pokažejo najprej. Zunanji del očesa je tak, zato brez oklevanja kremo nanesite na ta predel, lahko tudi do lasišča in pod očesom do področja lic.

Notranji rob

Paziti morate, da kreme ne nanesete preblizu očesa, saj vam lahko zaide v oči in jih draži. Nekatere kreme lahko izzovejo alergično reakcijo, kljub temu, da so oftalmološko testirane.

Uredništvo priporoča

Estee Lauder Revitalizing Supreme + Global Anti-Aging Cell Power Eye Balm, ki hidrira, učvrsti in zgladi izgled linij. Kremo pa lahko uporabite tudi kot tedensko masko, pustite učinkovati 2 minuti, nato pa odvečno kremo obrišite z robčkom.

Foto: ounousa.com, Estee Lauder


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam