Ali pravilno uporabljate šampon?

16. november 2023

Ali pravilno uporabljate šampon?

16. november 2023

S preprostimi triki do lepih las!

Če si ne predstavljate dneva brez umivanja las, poskusite upoštevati nekaj nasvetov, kako lahko šampon najbolje izkoristite.

Strokovnjaki svetujejo, da lase pred nanosom šampona dobro zmočite, saj bolj mokri lasje potrebujejo manj šampona.

Foto: Instagram @marine_diet

Šampon vtirajte v lase čim bližje lasišču, saj so tam lasje najbolj mastni. Za še boljši učinek in temeljiteje čiščenje uporabite masažno krtačo za lasišče, saj deluje podobno kot piling za lasišče in poskrbi za popolnoma očiščeno lasišče, prepreči nastanek prhljaja in mastnega lasišča, hkrati pa stimulira rast las, zmanjša izpadanje las in omogoča bolj učinkovito delovanje drugih izdelkov za lase.

Brez skrbi, krtača las ne zavozla, uporabite pa jo lahko med umivanjem za odstranjevanje nečistoč in stimulacijo lasišča ali na suhih laseh za sprostitev, ublažitev stresa in boljše počutje.

Lase na koncu dobro splaknite s hladno vodo, saj boste s tem zaprli lasno povrhnjico, lasje pa bodo zaradi tega bolj gladki.

Foto: Instagram @clairerose

Še nekaj dodatnih nasvetov za čim lepše lase: dneve si lahko olajšate s suhim šamponom, a pred uporabo preverite 10 prednosti in slabosti suhih šamponov, ter si preberite članek Kako poskrbeti, da bodo vaši lasje dišali vsak dan.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic